L’Ajuntament de Morella actua davant la processionària

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 23 de gener de 2019 .

Les bosses de processionària tornen a proliferar en tots els pinars de les nostres comarques. Aquesta plaga, que infesta molts pinars de tot el país, ha proliferat de valent en els darrers anys. A Morella, l’ajuntament porta a terme un tractament anual en els pins que es troben més a la vora dels centres educatius i esportius del poble, i que poden afectar més als xiquets. Aquests insectes poden causar molèsties a persones amb al·lèrgies o problemes respiratoris, també a animals.

Així, l’Ajuntament de Morella fa setmanes que està actuant en diferents punts per eliminar aquestes bosses. S’estan prioritzant llocs que compten amb més trànsit com la zona de la guarderia o de l’escola primària.

Aquestes accions es fan per precaució. No s’espera que la processionària pugui causar problemes greus, però pot ocasionar molèsties als vianants.

En els darrers anys s’ha pogut apreciar un augment de la població de la processionària. Tot i que no es coneixen ben bé les causes d’aquesta explosió demogràfica, està fent que sigui més complicat netejar totes les zones en les quals es voldria actuar per part de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Morella coordina esforços amb agents mediambientals per tal d’actuar en les zones més necessàries i en el moment adequat, ja que si no és així, es corre el risc que les bosses estiguen buides quan són remogudes, fent inútil l’esforç de llevar-les.

L’Ajuntament de Morella treballa per netejar pinars i arbres al llarg del terme de la localitat.