Vallibona i Pena-roja preparen la rogativa que els uneix cada 7 anys

comarquesnord.cat . Vallibona . dimecres, 23 de gener de 2019 .
Etiquetes: ,

Vallibona, a la comarca dels Ports i Pena-roja, a la comarca del Matarranya, rememoren cada 7 anys, el camí que 7 joves del poble feren per a buscar dones en les que formar famílies i recuperar la població de Vallibona que la pesta del segle XV havia minvat fins al punt que sols quedaven alguns vells i set fadrins. No van tenir sort fins que no van arribar a Pena-Roja.

La data de la rogativa serà el 18 de maig, a les 7 del matí, com mana la tradició eixiran de Vallibona per recórrer els 33km fins Pena-roja. Malgrat que encara queden 4 mesos per a la celebració, hi ha molt que preparar i els dos consistoris ja estan organitzant la rogativa que els agermana des del segle XV.

L’arribada a Pena-roja, és el moment més emotiu per als dos municipis, que es troben i els alcaldes en representació de tots els seus veïns s’intercanvien el mandat durant dos dies.

. Reunió a Pena-roja
En els darrers dies, l’ajuntament de Pena-roja a la comarca del Matarranya i l’Ajuntament de Vallibona, a la comarca dels Ports han organitzat una reunió per a ultimar els preparatius de la rogativa 2019 de Vallibona, Entre altres coses, per decidir qui representarà a cadascun dels personatges de l’obra de teatre que representen la història de la unió d’aquests dos pobles.

Més informació: |