El Grup de Dones dels Ports rep el Premi Isabel Ferrer pel seu treball de promoció de la igualtat

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 26 de febrer de 2019 .
Etiquetes: ,

La Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives reconeix al Grup de Dones dels Ports amb el Premi Isabel Ferrer 2019 pel seu treball per la promoció i execució de mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tractament i oportunitats entre dones i homes, atenció a la dona, la promoció, la participació i els programes de la dona.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “és un reconeixement molt important al Grup de Dones dels Ports que realitzen moltes activitats per a promocionar la igualtat i acabar amb les diferències entre dones i homes”. L’edil ha recordat que “aquestes dones formen un grup molt actiu i realitzen activitats al llarg de l’any amb la trobada de grups de dones, les jornades d’igualtat o les activitats i manifestacions al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona”. Finalment, Lola ha aprofitat per a “felicitar al Grup de Dones per aquest reconeixement” i ha volgut “animar-les a continuar amb el seu treball i reivindicar una igualtat total en tots els aspectes de la societat”.

A més, aquest matí, representants del Grup de Dones dels Ports s’han reunit amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, on aquest ha aprofitat per a “felicitar-les pel premi així com per totes les activitats que realitzen a la nostra ciutat per a promoure la igualtat”.

El Premi Isabel Ferrer és una de les màximes distincions que atorga la Generalitat Valenciana, el qual va nàixer al 1999. Aquest guardó rep el seu nom a aquesta dona de Castelló que va contribuir en la promoció educativa de les xiquetes al segle XVIII amb la creació de la Casa de l’Ensenyança a Castelló, la primera escola d’ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

A més, el Grup de Dones dels Ports ha organitzat diferents activitats i jornades al voltant del pròxim 8 de març per a commemorar el Dia de la Dona. Així, tallers, exposicions i xerrades acompanyen les manifestacions i concentracions pròpies del 8 de març.

. Programació d’activitats al voltant del Dia de la Dona
El dijous 7 de març hi haurà un conta contes per la igualtat a càrrec de l’Agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Morella i l’Educadora Social de la Mancomunitat dels Ports al CEIP de Morella.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 12.00 hores s’ha convocat una concentració en suport a la vaga feminista amb lectura d’un manifest. A més, hi ha previst un autobús amb eixida des de Sant Miquel a les 15.30 hores per anar a la manifestació en favor dels drets de les dones a Castelló. Cal inscriure’s a Mà de Dona, Teixits Antolí o al Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Morella.

El 10 de març es projectarà la pel·lícula Les Gardiennes a les 19.00 hores al Teatre Municipal. El 14 de març, l’alumnat de quart de primària del CEIP de Morella realitzarà el taller desxifrant estereotips i treballar en igualtat a càrrec del personal tècnic de la Fundació Isonomia.

Finalment, des del 2 fins al 16 de març a les torres de Sant Miquel es podrà visitar l’exposició En Minoria cedida per Adona’t. A més, al Centre Jove s’organitzaran diferents activitats i tallers en favor de la igualtat.

Més informació: |