LA FALSA: “Eleccions anticipades”

Joan Carles Marcobal . 10 de març de 2019 .
Etiquetes: , , , ,

Al temps que es celebraran les eleccions generals el dia 28 d’abril tindran també lloc les autonòmiques valencianes. El passat dilluns, fent ús de la facultat que li atorga l’Estatut des de la seua reforma, el president valencià, Ximo Puig, anunciava que havia decidit avançar els comicis. Des del punt de vista personal, un encert.

Per al 26 de maig queden les municipals i europees. No cal ni dir que les municipals compten amb personalitat pròpia, tots sabem com a veïns com ens implica i afecta tot allò que té lloc al nostre municipi, d’ahi que ens mobilitzen i, per què no dir-ho, il·lusionen prou les eleccions als ajuntaments. Les municipals sempre solen ser de prou alta participació ja que la política municipal és la que més directament repercuteix sobre la ciutadania.

Erròniament, els comicis que sempre s’han deixat prou de banda són aquells en els que triem els nostres representants al parlament de Brussel·les, les eleccions europees. I és una llàstima perquè també compten amb gran importància, hem de recordar que és des d’Europa des d’on es dictaminen la major part de les normes que gestionen tot allò que ens afecta: normatives empresarials, de treball, alimentàries, seguretat, ajudes… I hauríem d’entendre que fer una Europa forta en el seu conjunt ens farà forts com a països membres de la mateixa, la fortalesa en conjunt ens fa forts com a individus.

Donades les circumstàncies que coneixem, amb una alta probabilitat l’extrema dreta pot tenir la clau de la governabilitat a Espanya des del 28 d’abril, les eleccions generals que ja estan convocades compten amb una importància vital si se li poden atorgar diferents graus d’importància a unes eleccions generals. La defensa de la unitat d’Espanya personalitzada en la seua bandera mobilitza a un ample sector de la societat espanyola que es veu representada en el Partit Popular, Ciudadanos i –compte!- Vox. Algunes manifestacions vingudes de representants d’aquestes formacions sembla que han mobilitzat al sector de població que no veu malament que una embellida Espanya es puga nodrir de ma d’obra estrangera, que reivindica la tolerància zero a la violència masclista i la igualtat entre sexes. Totes les eleccions d’enguany comencen a votar-se ja aquest divendres 8 de març, no sols per les dones, que també, sinó per tots aquells i aquelles que lluitem per una societat justa, igual i sense divisions ni sectarismes.
Les eleccions generals han de ser enguany més que mai les de la participació, és molt el que ens juguem a les mateixes. Aquell típic tòpic tantes vegades repetit de que si nosaltres no fem política algú la farà per nosaltres es fa més palès que mai. I no cal que us diga que hi ha una gent que estan a l’aguait, són aquells que tradicionalment els ha agradat fer política sense la gent per poder fer a gust la seua política, la que a ells els convé i agrada.

I per tot això és més que convenient que les eleccions autonòmiques a les Corts Valencianes vaiguen parelles a les generals, perquè ni Espanya ni el País Valencià poden perdre el tren de la llibertat, els drets assolits i la justícia social, sense deixar de lluitar per conquerir aquells que encara ens falten. Com va dir Labordeta: ‘esto se ha de seguir!’

Més informació: | | | |