La matinada de dissabte a diumenge cal canviar l’hora

comarquesnord.cat . Els Ports . divendres, 29 de març de 2019 .
Etiquetes:

Aquest cap de setmana els rellotges han de començar a marcar l’horari d’estiu. D’aquesta manera, durant la matinada de dissabte a diumenge, concretament a les dues, seran les tres, pel que dormirem una hora menys. L’any passat es va dir que, possiblement, seria l’última vegada que tocara fer aquest canvi, però ara per ara tot apunta a que no serà així.

Segons informa la cadena SER, el Parlament Europeu (PE) va demanar aquest dimarts als països de la Unió Europea que posin fi al canvi d’hora a partir de 2021 i permetin a cada país triar si vol mantenir l’horari d’estiu o el d’hivern.

El text, recolzat per 410 vots a favor, 197 en contra i 51 abstencions, basa aquesta petició en una consulta pública que va revelar un ampli suport ciutadà a la idea, i argumenta que s’ha comprovat que aquesta pràctica no comporta un estalvi energètic. Els eurodiputats estan d’acord amb la iniciativa de Brussel·les d’acabar amb el canvi horari, però són partidaris de retardar la seva aplicació fins a 2021, en lloc de fer-ho en 2019 com proposava la Comissió Europea.

Per tant, segons la normativa vigent, els països han de canviar a l’horari d’estiu l’últim diumenge de març, i de tornada a l’horari estàndard l’últim diumenge d’octubre.

Més informació: