LA FALSA: “Por mis pistolas”

Joan Carles Marcobal. 31 de març de 2019 .

En titular aquest article no he pogut per menys que passar una mica els ulls per la pel·lícula que amb el mateix títol va protagonitzar el gran Mario Moreno ‘Cantinflas’, lamentant-me de com han caigut en sac buit els ensenyaments de ‘El Padrecito’ i preguntant-me sobre quin seria l’argument de l’actor mexicà per a una pel·lícula avui al nostre país.

Si una cosa no se’ls pot negar a aquest partit de Fidencios Barrenillos que poden cogovernar Espanya a partir del dia 28 és la sinceritat, venen de cara i no amaguen ni el que són ni el que volen fer. Diuen que dictadors com Hitler van aconseguir el poder gràcies a guanyar unes eleccions enganyant a l’electorat, mai no van dir que farien allò que posteriorment van fer però van convèncer a la població amb missatges populistes, dient-los allò que volien i els agradava escoltar.

No és el cas d’aquesta gentola que pot ocupar ministeris des de maig, no són llops amb pell de corder, ataquen com a llops des del primer moment, no canvien i endolceixen la veu ni es vesteixen amb la roba de la iaia per captivar a Caputxeta Vermella . Ja ens han dit ben a les clares que estan en contra de les dones i a favor de nega’ls qualsevol pessic de poder que aquestes puguen adquirir. Han mostrat tot el seu rebuig i odi a l’estranger que no sigue poderós, ric i que vingue a jugar a futbol o a invertir en causes justes com les seues. No cal ni dir que els homes han de ser molt homes i les dones molt dones i no se tolera ni el més mínim brot d’una per a ells malaltia que se’n diu homosexualitat. Si qualsevol ciutadà –no sabem si també ciutadana- s’emmarca dintre d’aquests paràmetres serà considerat ‘español de bien’ i eixe títol i condició li donarà dret a tenir armes per defensar-se dels que no ho som…. ni ho volem ser.

Per a aquesta banda de ‘pistoleros-gunmans’ ja sabem que el seu mirall són els Estats Units i Brasil, els seus ídols són Trump i Bolsonaro i amb la fal·làcia de facilitar l’autodefensa de la gent honrada el que de veres volen és reinstaurar el sometent franquista. No volen armes per a defensar-se, volen armes per a usar-les. La permissivitat de la llei per a fer-se amb armes de foc a qui afavoreix és als presumptes delinqüents i persones de mala fe. Poder adquirir pistoles no li dóna seguretat a la ciutadania estadounidenca sinó que, com ja hem vist massa vegades, la posa més en perill. A l’imperi ianqui és el lloc on més es produeixen els atacs indiscriminats sobre la població per part de gent que, fent-se passar per ‘ciudadanos de bien’, han aconseguit fer-se amb un arma i han ocasionat mortaldats de persones innocents. I no, demostrat queda que la pena de mort i la cadena perpètua, també contemplades als Estats Units, tampoc són un elixir miraculós per extirpar el càncer de la delinqüència.

Xenofòbia, aporofòbia, homofòbia, misogínia, amor a les armes, la mort i la destrucció… és que ningú parlarà mai de valors, d’igualtat i d’educació per al respecte i la convivència?