Rhamsés Ripollés tornarà a ser l’alcalde de Morella amb la majoria més gran de la història del PSPV

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 27 de maig de 2019 .
Etiquetes: , , ,

Elecció rere elecció, el PSPV de Rhamsés Ripollés ha anat sumant regidors socialistes a l’Ajuntament de Morella. Si en els passats comicis municipals de 2015 Ripollés sumava fins a 7 escons, superant les majories anteriors de Ximo Puig, després del 26M seran 9 els regidors del partit roig els que entraran a formar part del govern local front als 2 del Partit Popular.

L’ajuntament de Morella per als propers 4 anys estarà liderat per Rhamsés Ripollés. Junt a ell ocuparan les diverses regiduries Rocio Querol Carceller, Joel Pascual Royo, Judit García Camañes, Mª Carmen Escuder Beltran, Malú Blasco, Joan Carles Marcobal Ripollés, Ana Adell Jovaní i José Manuel Rodrigo Valero. Seran cinc cares noves junt a tres membres de l’actual consitori. L’oposició estarà formada per Jesús Lecha i Fernando Villalonga Campos, del Partit Popular, ambdós amb una trajectòria política de renom fora de l’àmbit local.

El primer edil ha agraït “la participació de les veïnes i veïns de Morella, ja que un 76,24% de la ciutadania va anar a votar”. Rhamsés també ha volgut “agrair el suport obtingut en aquestes eleccions, ja que les morellanes i morellans ens atorguen una gran responsabilitat per a desenvolupar el projecte que tenim per a Morella, ja que aquesta ciutat exigeix cada volta més esforç i treball per a millorar-la”. L’alcalde també ha “agraït el treball de totes les persones que van estar a les meses electorals de Morella i en tot el dispositiu”.

. Oposició amb trajectòria política de renom
Jesús Lecha, natural d’Ortells, ha sigut cap de Gabinet del president de la Generalitat amb Alberto Fabra i formava port de la llista autonòmica d’Isabel Bonig a les Corts Valencianes, tot i que els resultats dels populars, que estava el número sis, el deixaven a les portes de l’escó. L’altre regidor morellà pel Partit Popular, Fernando Villalonga és diplomàtic, ex ambaixador d’Espanya a Brasil, va ser secretari d’Estat de Cooperació Internacional amb Jose Maria Aznar, també fou diputat nacional per Castelló o conseller de cultura de la Generalitat Valenciana. Villalonga també va ser director de la Fundación Telefònica i té una Gran Cruz de la Orden de Isabel la Catòlica.

Atenent al número de vots, el PSPV de Rhamsés n’obté 1.073 (72,4%) front als 235 (15,86%) del PP o els 106 (7,15%) de Compromís i els 30 (2,02%) de Ciudadanos. Precisament la irrupció de dues noves formacions a les eleccions municipals de Morella eren una de les grans incògnites que deixava la nit. Però ni la candidatura de Sandra Sabater ni la de Antonia Tenorio aconsegueixen regidor i, per tant, es queden fora del govern local. Es donava la circumstància que, a banda de Rhamsés Ripollés, cap dels altres líders de les formacions van exercir el seu dret al vot a Morella, al no formar part del cens local.

. Eleccions al Parlament Europeu
D’altra banda, ahir també van tindre lloc les Eleccions al Parlament Europeu i el PSOE va ser el partit més votat a Morella amb 787 vots (52,08%), el PP ha obtingut 263 vots (17,41%) com a segon partit més votat, el tercer ha sigut Podemos-EUPV amb 110 vots (7,28%) i després Ciutadans amb 99 vots (6,55%), CPE amb 90 vots (5,96%) i Vox amb 76 vots (5,03%).

Més informació: | | |