Ple Mancomunitat Els Ports

El divendres per la vesprada, tenia lloc a Vilafranca un Ple Extraordinari de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, amb una sèrie de temes importants damunt de la taula. Una de les qüestions que s’abordava era el conveni de cessió de material adquirit a càrrec dels projectes ‘Creació Servei Comarcal de Conservació del Patrimoni Rural’ i ‘Creació Servei Comarcal de Conservació d’Espais Naturals’, enmarcats dins del programa Ruralter. El material arribava als darrers dies a Vilafranca i era preparat en 17 lots, corresponents als 17 municipis de la comarca de Els Ports. També es compta amb dos vehicles ‘pick-up’ per als Ajuntaments de Forcall i Vilafranca, un ‘dumper’ per a l’Ajuntament de Cinctorres, una carregadora compacta per a l’Ajuntament de Morella i un aparell per generar calor i un dipòsit de gasoil per als Ajuntaments de la Todolella i Sorita.
Els membres de la Mancomunitat Comarcal Els Ports visitaven també les obres de la seu que s’està construint a Vilafranca. L’edifici ja es troba molt avançat, però encara queda molta feina, sobretot al seu interior. Externament, l’obra del carrer la Bassa dona sensació d’estar quasi finalitzada, encara que tal i com van poder veure els integrants de la Mancomunitat, per dins els treballs continuen.
La sessió extraordinària, després de les visites realitzades, s’iniciava al Saló de Plenaris. A la mateixa també s’aprovava la liquidació del exercici econòmic 2007.
Finalment, es procedia a l’aprovació de la dimissió d’Òscar Tena, com a President de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. Tena ha estat durant els darrers 6 anys al front de la Mancomunitat i ara enceta les seues funcions com a nou Diputat Provincial. L’Alcalde de Forcall, Santiago Pérez serà el seu substitut amb total probabilitat en una sessió que tindrà lloc pròximament.
Òscar Tena, a la seua intervenció destacava que es important despolititzar al màxim els assumptes de la Mancomunitat per així poder aconseguir el consens per al bé dels interessos comarcals. Segons Tena “la unitat es imprescindible a la Mancomunitat i així he intentat que fora als 6 anys que he estat com a President. Amb unió és possible aconseguir beneficis per a la Mancomunitat, com ho demostra el material que s’ha aconseguit amb les subvencions del Ruralter i que son positives per a tots els municipis de la comarca”.

Més informació: