Els pobles del PP deixen de ser de la Mancomunitat Comarcal Els Ports


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 10 de març de 2011

Portell, la Todolella, Palanques, Herbers, Sorita i Ares, tots governats per el Partit Popular, han formalitzat avui la seva renuncia a continuar formant part de la Mancomunitat de Serveis Els Ports. La Mata i Castellfort, també amb alcaldes populars, de moment encara no han fet efectiva la seva renúncia.

Acompanyats pel president de la Diputació, Carlos Fabra, els alcaldes d’aquestos municipis han acudit aquest dijous pel matí a les oficines de la Mancomunitat a Vilafranca per enregistrar la petició, que abans havien aprovat en els respectius plenaris dels seus ajuntaments.

Segons l’alcalde d’Ares, Francisco Fuentes, aquesta decisió es prenia després de molt temps esperant que es canviaren els estatuts per a que cada poble tinguera un vot, sense tenir en compte la població ni les aportacions a l’ens comarcal. De fet, Fuentes, senyalava que tot va sorgir quant Jose Luis Sanchez, del Partit Popular, ostentava la presidència de la Mancomunitat fa tres legislatures. El fet de que estem a mes i mig de les eleccions i per tant de la renovació tant dels ajuntaments com dels representants de la Mancomunitat no ha estat tampoc motiu de reflexió; simplement apunten que “la decisió no és irreversible i els que resulten triats si ho creuen convenient poden tornar a canviar tantes vegades com vulguen”.

Per al president de l’Ens comarcal, Santiago Pérez, aquesta decisió no respon al funcionament de la Mancomunitat, ni al poder de decisió dels municipis, ja que pràcticament totes les decisions es prenen per unanimitat. Pérez senyala que “s’ha trencat la unitat de la comarca sols en fins polítics”. Segons el president la Mancomunitat Comarcal dels Ports ha aportat a la zona molts serveis que no teníem, mancomunant servicis com les treballadores de serveis socials, i incrementant en els darrers temps les seves activitats a través de l’Escola Taller, o de projectes que reforcen els nostres recursos turístics. Tots els pobles s’han beneficiat dels serveis i de les inversions.

El president de l’Ens Comarcal es lamenta que els representants d’aquestos pobles hagen fet seguiment, per qüestions polítiques, del que ve manat des de Castelló, i considere molt greu que el president de la Diputació que hauria de recolzar els municipis, haja estat el que ha comandat aquesta escissió. Pérez afirma que “la nostra comarca ja era menuda, ara és més xicoteta”.

Els pobles que han deixat la Mancomunitat Comarcal Els Ports han anunciat la creació d’una nova mancomunitat quins tràmits ja han encetat.

Més informació: | |