Els pobles dels Ports governats pel PP abandonaran la Mancomunitat Comarcal


comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 17 de desembre de 2010

Els alcaldes dels municipis governats per el Partit Popular dels Ports han anunciat que abandonen la Mancomunitat Comarcal, i en crearan un altra.
La decisió, presa per unanimitat, en una reunió celebrada aquest dimecres dia 15, serà discutida primer en els plens de cada municipi. Els ajuntaments que envien el comunicat són els de Sorita, Todolella, Castellfort, Herbes, Palanques, Ares, Portell i la Mata.

A través d’una nota de premsa han fet públic el seu malestar derivat, segons afirmen “al incompliment dels acords presos amb els representants populars per a que en la Mancomunitat Comarcal Els Ports cada poble tingue un únic vot”. Els alcaldes del Partit Popular també al.leguen “despotisme a l’hora de prendre decisions sense consultar-les en el ple, ni buscant consens”. En aquest sentit posen d’exemple els repartiment dels Plans Provincials. Finalment també fan referencia a “ les necessitats i la idea de comarca que tenim els pobles menuts que no concorda amb les directrius que fins la data s’han marcat des de la Mancomunitat Comarcal dels Ports”.

La Mancomunitat Comarcal Els Ports la constitueixen 17 municipis. Vuit estan governats per el PP, vuit per el PSPV, i un pel PSD. Les quotes es paguen segons la població de cada municipi, i segons la població estan repartits també els vots. En aquest sentit Morella i Vilafranca tenen cinc vots, Forcall y Cinctorres, dos vots, i la resta un vot. Respecte als Plans Provincials, la Mancomunitat té dret a dos plans, que segons acord van destinats a un poble de cada signe polític. En aquest sentit els d’enguany s’han aprovat per a Ares del Maestrat, del PP, i per a Castell de Cabres, del PSPV-PSOE. L’actual president de l’Ens Comarcal és l’alcalde de Forcall, Santiago Pèrez.

Més informació: | | |