Morella bat rècords turístics en aquest pont


______________________
comarquesnord.cat, morella
dimarts, 13 d’octubre de 2009

Morella ha vençut a la crisi este pont del 9 d’Octubre i del Pilar. L’afluència de visitants durant els quatre dies de pont ha sigut massiva, destacant el gran nombre de turistes que han arribat fins al municipi dels Ports durant el dissabte i el diumenge. Caldrà esperar per a tindre l’informe que elabora el Patronat de Turisme, però ja es disposa d’algunes dades: l’ocupació hostalera va arribar al 100% durant el cap de setmana i els visitants que van acudir a l’Oficina de Turisme en busca d’hotel, van ser remesos a hotels d’altres municipis de la comarca.Els empresaris de Morella han comentat que si hagueren tingut més habitacions també les hagueren omplit. A més, hi ha hagut plena ocupació en les cases de turisme rural de Xiva, Bergantes, Herbeset i Pereroles. Els restaurants també van tindre una gran acollida i el diumenge, es van servir dinars fins ben entrada la vesprada.

El Castell de Morella rep 4.000 visites
El Castell de Morella ha registrat unes 4.000 visites durant estos dies, el que vol dir que s’han venut un 20% de les entrades que es van vendre a l’agost, un 40% de les de juliol i un 70% de les de juny, segons es deriva de les dades extretes de l’informe oficial del Patronat de Turisme del mes de setembre. El pàrquing es va completar durant el dissabte i el diumenge, per la qual cosa durant una part de les jornades, no es van poder vendre entrades. En total, 1.800 vehicles i 18 autobusos van aparcar durant el cap de setmana en el pàrquing. És a dir, més vehicles que al juny, un 70 % dels de juliol i un 23% dels de tot el mes d’agost. Mentres que autobusos, han estacionat més que en cap mes d’estiu.

La regidora de promoció econòmica, Sandra García, ha fet un balanç “molt positiu” del pont, explicant que “les expectatives per al pont eren bones, però per les xifres que ja tenim, demostren que eixes expectatives s’han vist molt superades”. Per a la regidora, el fet de que els dies festius caiguen en divendres i dilluns, “ha sigut un factor molt important, ja que en molts ponts hi ha un dia laborable intercalat i, no tots tenen festa”.

__________
documents
Entrevista a Sandra García, regidora de Turisme, a Els Ports RàdioSandra García
Entrevista a Pilar Marín, oficina turisme Morella, a Els Ports RàdioPilar Marín

Més informació: | | |