“Aquesta setmana s’inaugurarà un nou tram de la N-232 a Castelló”

20091019_ximopuig_625x
________________________
comarquesnord.cat, València
dilluns, 19 d’octubre de 2009

El portaveu adjunt de Grup Socialista en les Corts Valencianes, Joaquim Puig, ha explicat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any que ve “milloren i molt les infraestructures de la Comunitat Valenciana” i ha anunciat que  “aquesta mateixa setmana es va a inaugurar un nou tram de la N-232 a Castelló, una obra que va ser paralitzada en l’any 1996 pel president del Govern en aquella època, José María Aznar i l’encara president de la diputació de Castelló, Carlos Fabra”.

A més ha recordat que els comptes per al 2010 representen el doble d’inversió que el que s’invertia en la nostra autonomia amb els governs populars d’Aznar. “Quan governava el PP la mitjana d’inversió era de 1.000 milions d’euros i ara mateix està en més de 2.000. El compromís que hi ha hagut per part dels governs socialistes amb aquesta comunitat no té precedents en l’última cambra de segle”, ha explicat.

20091018_ximopuig_cameres“El que han de saber els valencians és que arribarà l’AVE a València en 2010. Aquest govern serà el que aconseguisca que a principis de l’any pròxim tot l’AVE a Castelló estiga licitat”, ha indicat. Serà el govern de José Luís Rodríguez Zapatero el qual aconseguirà que “es finalitze el transvasament Xúquer-Vinalopó que duien reivindicant els regantes alacantins des de fa 400 anys i el que acabarà l’autovia València-Alcoi-Alacant que entrarà en servei en 2010”. El diputat dels Socialistes Valencians ha afegit que “amb els comptes de l’Estat es realitzaran inversions enormes com els 73 milions d’euros per al port de València i 28 milions per al de Sagunt. Seguiran ampliant-se aeroports com el d’Alacant amb 158 milions d’euros. El Altet és un dels aeroports d’Espanya que més recursos va a rebre d’aquests pressupostos”. En aquest sentit, Puig ha recriminat que “enfront del discurs del fum del president de la Generalitat, Francisco Camps, està la realitat del govern socialista”.

Per a eixir de la crisi, ha afegit, “és imprescindible l’aportació del Consell que està absent des de fa mesos, està pensant en trames i en successions i no està en el que toca”. La societat valenciana, ha explicat el diputat del PSPV-PSOE, “exigeix que l’executiu de Camps es pose el mono de treball i el de l’honradesa, començant pel president de la Generalitat”.

L’actitud del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) es caracteritza, en paraules del Puig, per ser un discurs “victimista i col·lapsat, on es fa palès la incapacitat dels seus dirigents i plens de mentides”. Per tot això, el diputat ha exigit “la convocatòria d’eleccions anticipades per a posar punt i final a aquesta situació que ofega als valencians i a les valencianes”.

__________
documents
Audio: Ximo Puig fa balanç dels Pressupostos generals de l’Estat a la província

Més informació: | | | |