El PP assenyala que els Pressupostos Generals de l’Estat maltracten a la província de Castelló


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 19 d’octubre de 2009

El senador del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) per Castelló, Manuel Altava, ha declarat aquest dilluns que “els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2010 maltracten una vegada més, molt més que l’any passat, a la província de Castelló”. Altava s’ha expressat així en una roda de premsa convocada pels populars a Morella, en la seu del partit, que també ha contat amb la presència del diputat autonòmic, Mariano Castejón, i del portaveu del PP en l’Ajuntament de Morella, Guillermo Sangüesa, per a analitzar la partida pressupostària de l’Estat per al pròxim any.

En la roda de premsa s’han analitzat els Pressupostos per a la comarca dels Ports. Manuel Altava ha demandat més inversió per a la futura caserna de la Guàrdia Civil de Morella “perquè finalitze en el temps previst”, així com dos milions d’euros més per al futur Parador “amb la finalitat de que no es retarde un any la seua execució”. Mariano Castejón ha assenyalat que “no s’actua de debò” amb la futura A-68, ni amb les obres del Port de Querol “no veem que puga ser factible amb l’assignat”. Guillermo Sangüesa ha replicat que el tram de la N-232 entre la Torreta i Morella “no és cert que es pare per la Generalitat Valenciana i l’assignació de ZEPAS (zones especials de protecció d’aus) sinó culpa del Govern per assignar solament 100.000 euros amb els quals poca cosa es pot fer”. El mateix ha indicat del tram del Port de Querol, esperant que “l’equip de govern de l’Ajuntament present mocions perquè els Pressupostos Generals de l’Estat assignen el que estava previst fa un any”. Sangüesa espera que “abans que s’aproven definitivament ens donen el compromès”, lamentant també que s’han deixat dues urgències “falta una àmplia partida pressupostària per a la A-68 i s’hauria de destinar alguna quantitat per al Castell de Morella”.

El senador popular s’ha mostrar crític amb el govern socialista, ratllant els Pressupostos per al 2010 de “partidistes”, al repartir-se “importants quantitats de diners a les províncies socialistes, mentre que a Castelló disminueix un 34% la inversió assignada respecte al 2009”. Altava apunta que la partida pressupostària és “desproporcionada” sent Castelló “la tercera província amb menys euros per habitant” comparant les inversions en províncies andaluses “a Màlaga rebran 330 milions d’euros per al seu aeroport, el doble que el pressupostat per a tota la província”. Ha qualificat de “barrabasada” unes inversions que “no donen suport les reivindicacions del PP de crear llocs de treball i riquesa”.

D’altra banda, a la roda de premsa, s’han indicat les esmenes que introduiran als Pressupostos des del seu grup en el Senat i en la Corts Generals per a augmentar les inversions en seguretat i infraestructures, així com s’apuntava la “necessitat imperiosa” de crear el Partit Judicial d’Albocàsser “perquè almenys aquesta població amb presó conte amb un Jutjat de Vigilància penitenciària i un Jutjat de Primera Instància”.

El diputat autonòmic popular, Mariano Castejón, ha constatat que “amb les xifres és molt fàcil contrastar aquests Pressupostos” i aprofitava la visita a Morella per a contestar a l’alcalde i portaveu adjunt del grup socialista en les Corts Valencianes, Ximo Puig. “No pot fer brindis al sol després dels oblits històrics del govern socialista” esperant que “l’alcalde isca a reivindicar tot el que és necessari per a la seua població i la seua comarca, encara que en aquesta ocasió ho té difícil ja que el Govern de Madrid li ha deixat a la cuneta de la història”.

___________
documents
Escolta les intervencions de Mariano Castejón, Manuel Altava i Guillermo Sangüesa
Guillermo Sangüesa
Mariano Castejón
Manuel Altava

Més informació: | | | | | |