Biel qüestiona els Pressupostos Generals per al 2013 i diu que “no podem pagar justos per pecadors”

comarquesnord.cat . Matarranya . dilluns, 1 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

La visita que aquest dilluns van protagonitzar al Matarranya el president de la CHE (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre), Xavier de Pedro, el conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient d’Aragó, Modesto Lobón, i el vicepresident del Govern d’Aragó i copresident de la Comissió de Seguiment del Pacte de l’Aigua, José Ángel Biel, ha coincidit gairebé en el temps amb la presentació del projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2013. Uns pressupostos que a Aragó han generat crítiques des de gairebé totes les formacions polítiques.

En declaracions als mitjans, José Ángel Biel va ser clar, i va dir que “porto reiterant any rere any que en els Pressupostos Generals, Aragó gairebé mai ha eixit ben parada”. I “aquesta vegada, és una de les més importants. No només com a conseqüència de la crisi, sinó com a conseqüència de l’incompliment d’algunes premisses polítiques que són importants a tindre en compte, com ara les prioritats que l’Estatut d’Autonomia reconeix a Aragó en l’ordre de les inversions generals de l’estat”. A més, Biel va afegir que a Aragó “no estem conformes ningú, ni el Govern ni cap dels seus grups polítics”.

. Caldrà buscar solucions

En relació a la presentació d’aquest projecte, que ha portat crítiques fins i tot del PP de l’Aragó, el vicepresident del Govern Autonòmic i del PAR va remarcar que “cal buscar una solució, i espero que es pressioni suficient i que es plantegin els temes amb la suficient intel·ligència i, sobretot, fermesa”. José Ángel Biel va recordar també que “em consta que hi ha algun error tècnic” en els PGE “que ja s’haurà corregit”, i va desitjar que “això no hauria d’ocórrer mai més”, ja que “Aragó hauria de ser consultada com es preveu en l’Estatut”.

Pel que fa a la situació actual, Biel va reconèixer que “entenem que la crisi econòmica és greu, però és greu per a tots. I no pot ser més greu per a Aragó que per a altres comunitats. No podem pagar justos per pecadors”, va defensar el vicepresident d’Aragó, afegint que “els que hem fet les coses bé en general, i que hem estat els aragonesos, no podem pagar el ‘pato’ d’altres llocs”. A la vegada, el president del PAR va apuntar que com a partit i soci de govern es faran les pressions necessàries, ja que “som un magnífic punt de suport per a moure l’univers”.

. S’espera que el FITE hagi estat un error

Pel que fa a les xifres que es presentaren en relació al Fons Especial de Teruel (FITE), José Ángel Biel va destacar que “ens han explicat” que les xifres “han hagut de ser un error. Sabem que el Fons Especial de Teruel és de 60 milions d’euros”. De fet, està “pràcticament pactat, i esperem que no es caigui dels Pressupostos Generals”. Quan es va presentar el document, aquest no incloïa el FITE, a la vegada que els PGE per al pròxim 2013 suposen una caiguda de més del 55 per cent de les inversions previstes en aquesta comunitat autònoma. S’espera això, que només sigui un altre error.

Més informació: