L’expropiació de l’edifici Colomer-Zurita “continuarà endavant per a salvar l’immoble i realitzar un projecte cultural”

_________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 20 de novembre de 2009

El plenari va respondre a les al·legacions que havia presentat el nou Patronat, controlat per la Generalitat, de la Fundació Colomer-Zurita, per a evitar l’expropiació de l’edifici. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va argumentar que “es tracta d’un edifici que havia gestionat l’Ajuntament des de l’any 1973, independentment del color polític que fóra, i que uns patrons que res tenen a veure amb Morella, ho estan deixant caure”. Cal recordar, que l’edifici és un dels més emblemàtics de Morella i que, actualment, no es pot accedir al seu interior i hi ha un perímetre de seguretat vallat en l’exterior, per risc d’afonament. L’edifici Colomer-Zurita té un projecte cultural pel qual es construirà una nova biblioteca, un auditori, una seu universitària, un centre de congressos o un alberg per a estudiants.

Segons Puig, “les postures del Grup de Govern i de l’oposició estan clares, estan els que defenen els interessos de Morella i els que defenen els interessos dels què no són de la nostra localitat”. L’alcalde, també va afegir que “li pese a qui li pese, creiem en un gran projecte cultural, que és el que volen tots els morellans i continuarem amb els tràmits d’expropiació”. Des del consistori morellà, la postura està clara, “volem un edifici perquè no caiga i fer un projecte de futur. L’expropiació és l’únic camí per a salvar l’edifici i fer possible un gran projecte cultural, universitari i de promoció econòmica. Amb l’A-68 i el Parador, hi ha perspectives de futur i, per això, ara és el moment d’assumir riscos”, segons va explicar Ximo Puig.

Les al·legacions van ser totes rebutjades, excepte la de la taxació conjunta de l’edifici. Ara, es tornarà a taxar de forma individual i de caràcter públic i es continuarà amb els tràmits.

Més informació: | | | | |