L’apagada analògica, aquest dilluns

__________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 11 de desembre de 2009

La Generalitat Valenciana ha avançat al 14 de desembre l’apagada analògica, encara que en un principi per a la nostra comarca es contemplava el 3 d’abril per canviar definitivament el model. Als nostres pobles sembla que la senyal arriba prou bé, un altra cosa és la població dispersa, masos i alguna pedania, que encara tenen dificultats.

El regidor de noves tecnologies de l’Ajuntament de Morella, Ernest Blanch, ha manifestat les seves reserves respecte a l’avançament de la data. “Ara l’apagada es produirà aquest dilluns 14 de desembre, i de forma efectiva tres dies després”. El regidor considera que s’haguera preferit que “es deixara un temps de forma provisional per a solucionar els problemes que puguen detectar-se sense deixar a ningú sense la possibilitat de rebre cap senyal”.

En qualsevol cas, brinda “el recolzament del consistori per assessorar i ajudar en qualsevol incidència que es detecte a partir d’aquest dilluns. En cas de que algun veí no tinguera algun problema en la recepció de la TDT ho ha de fer saber a les oficines municipals per a que l’Ajuntament pugue donar compte als tècnics de la Conselleria per buscar la millor solució”. L’Administració autonòmica s’ha compromès a resoldre, a través del Ministeri i encara que sigue via satèl·lit qualsevol problema de cobertura per a que ningú quede exclòs en el canvi del sistema analògic al digital.

Per altra banda la Regidora de Benestar Social, Malú Blasco, informa que “a través d’una subvenció del Ministeri d’Indústria s’ajudarà a adquirir els aparells sintonitzadors de la TDT als majors de 80 anys, que visquen a soles o amb altra persona de la mateixa edat, així com també a les que persones que tinguen al menys una discapacitat del 33 %”. Aquestes ajudes es poden demanar fins el 18 d’aquest més. Per a més informació es poden adreçar als serveis socials de l’ajuntament de Morella.

Més informació: | |