Música valenciana a Vilafranca


Etiquetes:

_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimarts, 29 de desembre

Dins de la programació de l’Agenda Activa de Nadal de Vilafranca, tenia lloc el dissabte per la nit, una actuació musical a la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura. El grup ‘Sac de sons’, presentava el seu espectacle ‘Bureo’, basat en la música tradicional valenciana. El grup, està format per tres integrants, que interpreten els temes musicals amb la dolçaina, l’acordió i el contrabaix. La gran majoria dels temes que s’interpretaren, van ser musicals i a només 2 o 3 cançons hi havia lletra.

‘Sac de Sons’ interpretava un variat repertori de música tradicional valenciana que s’allargava durant hora i mitja. A més, el grup comptava amb uns quants seguidors que no van dubtar en ballar als peus de l’escenari els temes que s’interpretaven per part dels músics. Cal destacar, que alguns dels temes tocats estan composats pel dolçainer, Vicent Obiol, entre ells el pas-doble ‘Carmensín’, dedicat a la seua dona.

Els integrants de ‘Sac de Sons’ son autèntics estudiosos de la música tradicional del País Valencià i han recopilat peces de diferents municipis per incloure-les al seu repertori. Per exemple, a la Casa de Cultura de Vilafranca es van poder sentir les notes del ball-pla de La Jana. També s’interpretava una cançó popular de Morella.

Un bonic espectacle, que malgrat estar pensat per realitzar-lo al carrer i que la gent puga ballar a l’aire lliure, a la Sala també resultava molt vistós. El públic vilafranquí que assistia al mateix va eixir molt satisfet per la gran qualitat musical i la varietat en el ball que van oferir els balladors que acompanyaven al grup. Una forma de ballar inspirada en els ‘bureos’ que es realitzaven als masos.

Més informació: