Forcall i Morella, a “España Directo”


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, Els Ports
diumenge, 10 de gener de 2010

La proliferació de programes de reportatges, com ara “La mañana de la 1”, “España Directo” i altres de pareguts està beneficiant a la comarca dels Ports. Els nostres pobles no solen ser notícia en els informatius de les cadenes nacionals, però sí que tenen petites històries que es fan un forat en els magazines de cadenes com TVE-1.

Si en l’anterior nevada el programa matinal de la televisió pública espanyola passava tot un matí informant en directe des de Morella, en aquesta ocasió ha segut el veterà “España Directo” el que s’ha fixat en els pobles dels ports per tal d’informar de la nevada caiguda els passats dijous i divendres. D’aquesta manera el programa viatjava fins a Forcall per a, amb els testimonis dels veïns i els comentaris d’una intrèpida reportera, passejar pel poble en busca de les imatges més il.lustratives de la gran nevada del segle XXI. Durant el reportatge hem vist neu, gel, i també com els operaris lluiten contra la neu amb els pocs mitjans de que es disposa al poble, segons declaracions d’una representant de l’Ajuntament.

Alhora, eren diversos els veïns que obrien les portes de le seues cases per a ensenyar les vivències personals al voltant de la nevada. Mentre una forcallana enseñava el seu pati cobert per la neu, altra obria l’aixeta davant les càmeres per a demostrar com no ix ni una gota, ja que se li han gelat les canonades.

Minuts després d’aquest reportatge enregistrat durant el matí i migdia de diumenge a Forcall, les càmeres d’Espanya Directo connectaven en el placet de Sant Miquel des d’on una reportera actualitzava les dades de la situació als Ports, amb imatges del treball dels equips de lluita contra les nevades a llocs com Vilafranca, on vèiem com treballaven les màquines per a desfer els grans ventisquers que impedien el pas de vehicles per la carretera.

Aquest programa de “España Directo” que ha prestat especial atenció a Forcall i Morella en la primera mitja hora d’emissió es podrà veure durant uns dies al servei TVE A la Carta.

També als informatius
Els programes informatius de diferents cadenes s’han centrat en la comarca per a mostrar a tota Espanya la gran nevada que ha caigut aquesta setmana. Forcall també era punt de connexió en directe el migdia de diumenge per a la televisió autonòmica valenciana, mentre que per la nit l’equip de Notícies Nou es desplaçava a Cinctorres. Alhora, dies enrere Cinctorres i Vilafranca centraven reportatges i connexions d’Antena 3 i Televisió Espanyola respectivament.

Més informació: | |