Portell demana més coordinació per a fer front a les nevades


Etiquetes: ,

_____________________
comarquesnord.cat, Portell
dilluns, 18 de gener de 2010

L’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, ha demanat una “reflexió general en la coordinació de neteja de carreteres, camins rurals i accessos a masies”. El primer edil de la localitat dels Ports ha apuntat que “s’han d’assentar en la mateixa taula emergències, bombers, Guàrdia Civil, alcaldes i responsables de coordinació”.

A Portell l’Ajuntament ha contractat una pala per a accedir a explotacions ramaderes “encara que en alguns punts la quantitat de neu acumulada era tal que era impossible”. Segons Ferrer els ramaders se les han enginyat per a arribar fins als animals.

Així mateix l’alcalde ha apuntat que s’ha d’analitzar la neteja del Port de les Cabrilles i de la Creu del Gelat, dos dels punts on el vent acumula la neu amb grossors que arriben a superar els dos metres. Segons Ferrer “també s’ha de valorar si s’instal·len més barreres contra la neu per a evitar la formació de geleres”.

Ferrer ha agraït el treball de tot el personal que ha desenrotllat la seua labor durant les nevades “ja que és summament perillós circular amb una llevaneu i de vegades no arribem a apreciar este risc”. Segons Ferrer s’han de prendre les mesures necessàries perquè, en cas d’una nevada de semblants característiques no s’arribe a la situació d’incomunicació que s’ha produït en este episodi de nevades. Així mateix ha incidit en la importància de mantindre en bones condicions servicis bàsics com l’electricitat o la telefonia, que han fallat durant els últims dies en nombroses ocasions i poblacions.

Més informació: |