Vistabella del Maestrat s’adhereix a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull

___________________________________
comarquesnord.cat, Vistabella del Maestrat
dilluns, 25 de gener de 2010

El passat 2 de gener l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat va aprovar la seua adhesió a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull en un ple extraordinari. La proposta va comptar amb tots els vots a favor excepte els del PP.

Rafel Fabregat, militat de la secció local d’Esquerra a Castelló, ha estat un dels impulsors d’aquesta iniciativa, tot reunint la informació i documentació necessàries per a l’adhesió de Vistabella a la Xarxa i presentant la proposta a l’alcalde del municipi, Joaquim Gual. Actualment en formen ja part una vintena de municipis valencians.

Rafel Fabregat ha volgut expressar la importància de que”es multiplique el nombre de ciutats valencianes a la Xarxa per a vore si així el senyor Camps se n’adona que no té sentit que la Generalitat Valenciana no hi forme part” i ha recordat que ”a la Fundació Ramón Llull hi són pràcticament tots els territoris catalanoparlants: la Generalitat de Catalunya, el Govern Balear, el Govern d’Andorra, elConsell General dels Pirineus Orientals i l’Ajuntament de l’Alguer”.

L’adhesió de Vistabella a la Xarxa converteix el municipi castellonenc en membre de ple dret de la Fundació Ramon Llull, entitat d’abast internacional que té per objectiu la promoció, defensa i projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes en els diferents àmbits culturals i artístics en que s’hi expressen. Per a Fabregat,”Vistabella és un poble senyera, carismàtic: es tracta del municipi més alt del País Valencià, en ple massís del Penyagolossa, i compta amb el Santuari de Sant Joan, declarat Bé d’Interès Cultural”. És per açò que ha valorat molt positivament la seua adhesió a la Fundació i ha recordat que ”des d’Esquerra s’ha promogut molt la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i seguirem treballant per la seua ampliació”.

Més informació: