Morella inaugura la seua depuradora

_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 24 de març de 2010

L’acte d’inauguració oficial de la nova depuradora de Morella ha tingut lloc aquest matí. El president en funcions de la Diputació Provincial, Francisco Martínez i el tinent d’alcalde de Morella, Ernesto Blanch, han presidit l’acte. La nova depuradora garantix el servei fins a 8000 habitants.

L’acte ha constat de dues parts, el tall de la cinta, símbol d’inauguració i una visita amb els tècnics per tot el procés de depuració. Blanch ha destacat “la importància de la col·laboració entre les administracions”. A més, el regidor morellà ha afirmat que “era una instal·lació necessària, ja que l’antiga depuradora no estava en condicions, per la qual cosa no garantia un servici adequat”. L’edil també ha explicat que “els ciutadans de Morella i de tota la província estan pagant un cànon de sanejament i només amb infraestructures com aquesta i actuacions específiques en matèria hídrica, té sentit la seua aplicació.”

Aquesta nova instal·lació contribuirà a preservar els rius i tractarà l’aigua com marca la normativa europea. Blanch opina que “aquest és un d’eixos serveis bàsics, que la ciutadania no s’adona que existixen en el funcionament diari, però que realitzen una tasca molt important”. També, la posada en marxa de la depuradora, “és un pas més en el compromís amb el medi ambient que ha adquirit Morella”, ha expressat l’edil.

La depuradora està situada en el Barri Hostal Nou de la localitat i ha tingut un pressupost de quasi un milió d’euros. Els tècnics han explicat tot el procés que es du a terme en la instal·lació, que rep uns 400 metres cúbics d’aigua al dia, quantitat que pot arribar a duplicar-se en els mesos estivals.

Més informació: |