Diumenge de Rams a Vilafranca


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 28 de març 2010

Com cada 6è diumenge de Quaresma, l’Església Catòlica celebrava el Diumenge de Rams, jornada que marca l’inici de la Setmana Santa. A Vilafranca el diumenge pel matí, tenia lloc la processó del Diumenge de Rams amb la benedicció feta a la Plaça d’en Blasc i la posterior processó fins a l’Església. El Diumenge de Rams ens recorda l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, els dies previs a la seua Passió i Mort.

Un any més, l’Ajuntament de Vilafranca s’ha encarregat de preparar els Rams de ginebre que van ser transportats fins a la Plaça. Fins a fa pocs anys, es descarregava el ginebre al mig de la Plaça i la gent agafava el ginebre per fer els Rams, però ara és al remolc del camionet de l’Ajuntament on està la ramulla.

A les 11 del matí feia acte de presència a la Plaça, el capellà de Vilafranca, Pepe Aparisi per fer la benedicció dels Rams amb les diferents lectures corresponents a aquesta jornada. Posteriorment s’iniciava la processó pel carrer Major i fins a l’Església. Una vegada allí s’iniciaria la celebració religiosa corresponent al Diumenge de Rams i en la que es fa lectura de la Passió i Mort de Jesucrist.

Durant els propers dies es succeiran els actes de la Setmana Santa. El Dimarts Sant es farà la celebració de la Penitència i el Dimecres la processó del Calvari per ja a partir del Dijous Sant començar amb les celebracions habituals de la Setmana Santa.

Més informació: | |