Morella s’ompli d’ambient i colorit en la Mostra de la Taula del Sénia


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 13 de juny de 2010

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha celebrat avui la seu Mostra anual amb una gran participació. Els carrers s’han omplit de colorit amb els cercaviles de grups de diversos municipis, l’alta afluència de visitants i els estands que presenten l’oferta de cada municipi. A més de la participació, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha destacat l’alta i important representació política.

Entre els representants polítics, es trobava el director general de desenvolupament sostenible del Ministeri de Medi Ambient, Jesús Casas, el Delegat del Govern d’Espanya a Aragó, Javier Fernández López, el subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, les diputades del congrés dels Diputats Susana Ros i Antonia García, el senador per Castelló, Joan Baptista Cardona, altres diputades autonòmiques a les Corts Valencianes, com María José Salvador, diputats provincials a Tarragona, representants de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, com la presidenta i alcaldessa d’Ulldecona, Nuria Ventura i representants municipals de localitats com Rossell, La Jana, Santa Bárbara, Mes de Barberans, Pena-Roja de Tastavins, La Galera, Vallibona o Canet.

En la roda de premsa de presentació de la Mostra, Javier Fernández afirmava que “la Mancomunitat és un exemple de respecte a la història, a les seues gents, les seues tradicions, els seus cultius… cal reivindicar l’èxit d’organitzacions com esta”. A més, explicava que en un context de crisi com aquest, “cal gestionar bé els diners, però cal recolzar estes iniciatives”. Per la seua banda, Jesús Casas, mostrava “el compromís del Govern amb el medi rural, a través d’una nova llei publicada el divendres” i sol·licitava que “ara siguen altres administracions les que abonen el compromís amb este medi”.

L’alcalde de Morella ha destacat “la importància d’una trobada com esta, basada en la convivència dels ciutadans de distints municipis”. Puig afirmava que “l’espai de la Mostra és un espai que servix per a què les localitats intercanvien els seus productes i la seua oferta turística i cultural”. La Mostra s’ha celebrat per primera vegada a Morella i ha estat formada per vint estands en els què estan representats tots els municipis de la Mancomunitat. Cada un d’ells, oferix degustacions dels seus productes típics.

Paral·lelament, per tota la localitat han realitzat cercaviles distints grups de les tres comunitats autònomes representades en la Mancomunitat. D’aquesta manera, la Banda de música de Pena-Roja de Tastavins i els grups de gaiters i gegants de Morella i Ulldecona, han omplit d’ambient els carrers del municipi i han finalitzat amb exhibicions en el recinte de la Mostra, ubicada en la Plaça Colom.

D’aquesta manera, es tanca un cap de setmana festiu en què han coexistit actes culturals, turístics, institucionals o festius.

Més informació: