Morella participa en un homenatge a les víctimes valencianes de l’Holocaust nazi


________________________________________________________
comarquesnord.cat, València
dimecres, 30 de juny de 2010

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha participat aquest matí en un homenatge a les víctimes de l’Holocaust nazi, organitzat per la Conselleria de Governació. D’aquesta manera, la localitat dels Ports ha tornat a recordar als tres veïns que van perdre la vida a Mauthausen i a condemnar la injustícia que van patir. El consistori també organitzarà una exposició i uns actes participatius perquè els ciutadans coneguen de més prop aquell infern.

El primer edil de la localitat ha destacat que “és fonamental recordar esta barbàrie per a què ningú oblide el que va succeir”. Puig també ha recordat als 400 valencians que van morir, especialment, a les figures de Manuel Bonet Boner, Manuel Ferrer Gasulla i Manuel Bellés Beltrán, que van ser els tres veïns de Morella i Ortells assassinats a les mans dels nazis. Segons l’alcalde, “devem d’honrar a aquells que van patir sense cap raó la injustícia, especialment als nostres ciutadans”.

L’alcalde anuncia que el consistori organitzarà una exposició fotogràfica sobre l’Holocaust i distints actes perquè “els veïns adquirisquen una consciència major del que va succeir”. Cal recordar que enguany l’Ajuntament va cofinançar conjuntament amb el Ministeri un viatge perquè cinc estudiants i un professor homenatjaren les víctimes del nazisme, a Mauthausen. Puig afirma que el consistori “es posarà en contacte amb estos alumnes per a que participen en les activitats i mostren als ciutadans de la localitat les seues experiències, que van contribuir de forma positiva a la seua formació”.

Els alumnes de l’Institut d’Educació Secundària dels Ports van viatjar entre els dies 6 i 9 de maig a tres camps de concentració a Mauthausen. Allí, van rendir distints homenatges als difunts, en els que van combinar música tradicional valenciana, colorit i van llegir el nom dels castellonencs que van ser assassinats.

Més informació: | | | |