Els retalls del Ministeri de Foment afecten a les obres de la N-232

______________________
comarquesnord.cat, Madrid
dillluns, 26 de juliol de 2010

Els retalls del Ministeri de Foment afectaran a les nostres comarques amb l’emblemàtica obra de la N-232. L’adequació de la nacional entre Ràfels i la provincia de Castelló és una de les que no es portaran a terme donat el “pla d’ajust pressupostari” del govern, encara que tornarà a reprogramar-se als Pressupostos Generals de l’Estat.

El Ministeri de Foment rescindirà el contracte amb la empresa Rover Alcisa, el que suposarà una demora d’entre un i quatre anys ja que s’haurà de reestudiar el projecte tècnic, inclour la obra en uns nous Pressuposts de l’Estat i licitar de nou.

Andrés Cros, alcalde de Mont-roig diu que “pareix que sigue la carretera maleïda. Primer va ser el tram de Morella i ara, després de 14 anys, pareix que ja havia arrencat i portaven bon ritme les obres” i es paralitzen de nou. “Tenim tots els números per a, quan hi ha un retall ens toque a nosaltres”. Cros es mostra decebut i assegur que poc ees pot fer des d’ací per a evitar que s’aturen les obres. “Sempre hi ha hagut parons de 3 ó 4 mesos” per “coses entre l’empresa i el Ministeri”, però ara el retràs serà per a més temps.

Vicente Guillén, diputat nacional diu que “Foment, en el pla d’austeritat, ha de reduïr en més de 6.000 milions d’euros l’obra pública”, i entre les obres que es rescindeixen, es troba aquesta, “però no vol dir que no vaja a continuar”.

Luis Giner, alcalde de Torre d’Arques, assegura que “ho veig mal”, ja que, de moment, “perd vuit habitants d’entrada, amb cases per a llogar buides, a més de sofrir la carretera com està els anys que els paregue correcte”, en referència al Ministeri. “És el cuento de sempre i la carretera no se fa”. “Qui decideix açò no pensa en les persones”. afirma.

Més informació: | |