‘L’encierrillo’, un nou èxit del Club Taurí de Vilafranca


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 15 d’agost de 2010

Un dels actes que més agraden als xiquets i xiquetes de Vilafranca, és l’encierrillo de bous amb carretons que organitza el Club Taurí de Vilafranca. Una vegada més, l’espectacle va fer que els més menuts s’ho passaren d’alló més bé. Des de l’Avinguda del Llosar 92, seu del Club Taurí, es feia el ‘xupinazo’ amb el coet llançat per les Regines Major i Infantil.

Als moments previs es va realitzar la pancarta que porten els xiquets a la desfilada i que enguany reivindicava la festa del bou embolat. Cap a les 12 del migdia, s’iniciava el recorregut fins al Carrer Peiró Escala. Per a fer-ho, la comitiva creuava ambdues avingudes i arribava al lloc on estava preparat el recinte de l’encierrillo. Abans de llançar-se el coet per soltar els bous amb carretons es feien els càntics dels joves corredors a Sant Roquet. D’igual manera que es fa a Pamplona amb els ‘sanfermins’, els participants portaven el periòdic i anaven amb indumentària blanca i roja. El cordó policial ho tenia tot a punt per a que els corredors no anaren cap als corrals abans de tirar-se el coet. Instants després, els bous de carretó amb els mansos i els pastors recorrerien el Carrer Peiró Escala per fer la pujada fins la Plaça de Bous. Molts corredors i corredores acompanyats pels seus pares i mares feien el recorregut.

Una vegada a la Plaça es van anar traen a tots els bous per fer diferents concursos de xiquets. Exhibició de retalladors, concurs d’anelles… en fi, una nova festa per als xiquets, organitzada pel Club Taurí de Vilafranca amb èxit total de participació.

Més informació: | |