Juan Antonio Querol guanya el International Academic Video Festival Uframe a “millor documental”


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, A Coruña
diumenge, 3 d’octubre de 2010

El documental Lux, Lucis, dirigit per Juan Antonio Querol, amb la realització del propi realitzador morellà i d’Arnau Vilà i Susana Chamorro, la producció de Deira Duran i Gerard Durantes, i guió d’Anna Carretero, ha estat guardonat aquest dissabte a A Coruña com a “millor documental” en el International Academic Video Festival Uframe, que enguany es celebrava en la capital gallega. El festival rep cada any centenars de participants, dels que Lux, Lucis va estar escollit finalista amb altres quatre treballs documentals, dels que finalment s’ha destacat com a guanyador del certamen internacional.

La comissió organitzadora del Festival està composada per la Universidade da Coruña, la Universidade do Porto, la Nanyang Technological University de Singapur y la University of Texas at Austin.

També aquest cap de setmana es celebrava a Galícia la 8a edició del Festival de cinema de Ponferrada, on Lux, Lucis competia en la secció de medi ambient i energia. Dels 6 finalistes, finalment s’ha alçat amb el guardó l’obra ‘Salva el Mundo’.

Lux, Lucis competeix aquest proper cap de setmana al ‘Premi Metrópolis’ del Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals VAD, el guanyador del qual serà emés pel programa de TVE ‘Metrópolis’. El recorregut del documental continuarà pròximament amb la participació en altres tants certàmens, com el Festival Iberoamericano de Cortometrages del periòdic ABC, on també és un dels participants.

Lux, Lucis, rodat en part a Morella
Lux, lucis és un documental que pretén ser una aproximació al que és la llum des de diversos angles i perspectives, alguns d’ells insòlits. “Per una part hem separat la llum en tres punts de vista -simbòlic, físic i artístic- alhora que l’hem agrupada des de tres principis -característiques bàsiques de la llum, aplicacions de la llum i la llum és vida”, assegura Juan Antonio Querol. “D’aquesta manera els temes tractats ens condueixen els uns als altres bé per similitud o bé per oposició”. En el documental hi ha entrevistes a destacades personalitats del món de la cultura i la ciència, com ara l’investigador Pablo Loza-Álvarez, de l’Institut de les Ciències Fotòniques-ICFO, al director de fotografia Tomàs Pladevall o a l’artista Raquel Cohen, entre altres.

El documental, fet amb la col.laboració de la prestigiosa documentalista catalana M. Dolors Genovés, té una part rodada a Barcelona i l’altra a Morella i comarca, en localitzacions naturals com la pròpia ciutat emmurallada, la Tinença de Benifassà o el cinema municipal.

Uframe2010.org
pdf: catàleg del festival Uframe

Festival de Cine de Ponferrada
Finalistes Medio Ambiente y Energia
pdf: catàleg del festival de Cine de Ponferrada

VAD Festival

Festival Iberoamericano de Cortometrages ABC

Més informació: |