LA FALSA: “Que es deixin de collonades…”


JOAN CARLES MARCOBAL

Quina llàstima que aquest divendres ja s’acaba la campanya electoral a Catalunya perquè Déu n’hi do la de perles que ens ha deixat: insults, males maneres, vídeos d’orgasmes al votar, uns altres de llançar projectils als immigrants i als independentistes… i per si fóra poc encara hem vist a la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, parlant català. I no en la intimitat com Aznar, no! En un míting i a plena llum del dia.

La ‘presi’ va parafrasejar a l’escriptor Josep Pla en la seua visita a Catalunya per recolzar la candidatura popular a la Generalitat. Gràcies per haver-li dit Josep Pla, perquè en alguna ocasió hem vist i llegit com se li anomenava José Llano. I és curiós, perquè ací mai no hem dit que ‘La vida és somni’ és una obra poètica magníficament escrita per Pere Povalot del Vaixell. I sí, té raó la bona dona, se n’han de deixar de collonades… tots. Tampoc és de rebut escoltar la candidata popular contant acudits sobre xinesos. Menys ho és encara comerciar amb Catalunya i amb la seua ciutadania.

Però clar, als comicis d’aquest diumenge, més que el futur de Catalunya el que està en joc és el futur d’alguns partits i dels seus candidats. I uns bons resultats a Catalunya per al PP seran com un Red Bull que li donarà ales per encarar les municipals i algunes autonòmiques del proper any i les generals d’ací a dos. Rajoy, Aguirre i tot el Partit Popular, lluny de recordar les campanyes en contra de Catalunya, creuen ara més que mai amb el Principat.

Més informació: |