Creu Roja presenta a l’escola de Morella el projecte ‘Dembayà’



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 21 de desembre de 2010

Creu Roja presentava aquest dimarts a l’Escola de Primària Verge de Vallivana de Morella el projecte ‘Dembayá’, en una xerrada enfocada als alumnes de cinquè i sisè de primària. El projecte ‘Dembayá’ comporta una sèrie d’actuacions que s’està realitzant per part de Creu Roja en la lluita per defensar els Drets de la Infantesa. Els participants a la xerrada van descobrir com s’està desenvolupant mitjançant un audiovisual i un quadern de treball on s’explica que fan per defensar els drets dels xiquets de països necessitats. La campanya informa sobre la situació de la infància en el món, així com sobre les causes i conseqüències de la vulneració dels seus drets.

Creu Roja vol canviar aquesta realitat promovent una educació en valors solidaris en la societat valenciana i especialment entre els més menuts.

‘Dembayá’ és una paraula africana pertanyent al ‘dioula’ idioma que es parla a Burkina Faso, Níger o Costa de Marfil i que significa ‘El Benestar de la Infància’. Precisament eixa és la tasca del projecte, contribuir a preservar que els xiquets i xiquetes puguen ser inclosos a xarxes de prostitució i d’explotació infantil i en el cas de que estiguen dins, ajudar en que puguen abandonar-les.

El projecte contempla activitats formatives i d’educació al desenvolupament en centres de Creu Roja Joventut, Col·legis, Instituts i Universitats, per a fomentar un compromís actiu dels més joves en pro del compliment dels Drets del Xiquet i de la protecció de la Infància en el món. Creu Roja està fent diferents activitats de sensibilització i conferències a diferents llocs de la Comunitat Valenciana al voltant d’aquest projecte solidari. Fa un mes va ser Vilafranca el municipi que coneixia com s’està portant a terme Dembayá.

Més informació: | | |