Els Ports en Moviment reclama unitat en la Mancomunitat Comarcal Els Ports


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 22 de desembre de 2010

Els Ports en Moviment s’ha mobilitzat aquesta setmana en contra de la postura de vuit pobles de la comarca dels Ports que s’estan plantejant abandonar la Mancomunitat Comarcal Els Ports per diferències polítiques. Són, concretament, les localitats governades pel Partit Popular.

“El País Valencià té un greu problema de vertebració territorial. L’adveniment de la democràcia i la instauració de l’estat autonòmic no fou aprofitat per aplicar un esquema administratiu adequat a les necessitats del territori”. Tres dècades després, la llei de comarcalització que havia de dotar de corpus legal i sentit ple a les comarques del País Valencià continua sent una assignatura pendent. “En aquest context de buit administratiu alguns municipis, com ara els de la nostra comarca, van optar per configurar-se en una mancomunitat a través de la qual compartir serveis i plantejar projectes en comú”, apunten des de l’associació comarcal.

Infradotada i mancada d’un suport legal explícit, la Mancomunitat dels Ports és una organisme francament millorable. “Seria desitjable que, en el futur, assumira més competències per poder generar polítiques de vertebració comarcal en benefici del progrés i desenvolupament dels Ports, tal i com ja passa en altres territoris com Catalunya i Aragó. Siga com siga -amb les seues mancances i inconvenients- la Mancomunitat és l’única entitat que avui ostenta la representativitat de la comarca i per tant mereix el màxim de respecte dels qui en formem part”.

» “Reclamem màxima unitat”
És per tot això que des dels Ports en Moviment “reclamem la màxima unitat als representants dels pobles que conformen la Mancomunitat dels Ports per tal que la veu dels Ports siga escoltada a Castelló i València. En l’actual context i amb les problemàtiques històriques que arrosseguem, el que li cal a la comarca dels Ports és cohesió i agermanament. Una cohesió i agermanament que, per altra banda i més enllà de disputes polítiques, han fet palesa en multitud d’ocasions els veïns de la comarca a través de manifestacions culturals i socials”.

Des dels Ports en Moviment “volem reclamar un exercici d’autocrítica a tots els membres de la Mancomunitat Comarcal del Ports. Els últims esdeveniment ocorreguts erosionen la imatge de l’única entitat que representa a tots els habitants dels Ports. Per això reclamem un procés de reflexió a tots els membres de la Mancomunitat en el qual es pense en benefici del benestar i el desenvolupament de tots els pobles que formen la comarca dels Ports”.

“Pensem que tots els veïns d’aquesta comarca els ho agrairien”, conclouen.

Més informació: | |