La Missa del Gall i els ‘Villancicos’, enguany unes hores abans


comarquesnord.cat, Portell
» divendres, 24 de desembre de 2010

Les Nadales enceten els Nadals a Morella. Ja fa uns quants anys la volta dels “villancicos” es va canviar de la nit, un ratet abans de la Missa del gall, a la vesprada per donar oportunitat a més xiquets a participar, i per que no es “desmadrare” com ja passava. Ara tornen a canviar. Enguany seran un poquet més prompte, sobre les 19’30h. Està previst que amb l’acompanyament de l’Associació Musical Mestre Candel tornen a sonar pels carrers de Morella les nostres nadales més tradicionals, les nostres. El canvi ve donat per que el Consell Pastoral, a petició dels feligresos s’ha decidit a canviar l’horari de la Missa del Gall. Ja no serà a les 12 de la nit, si no a les 20’30h. De la tarde quant es concelebre eixa missa tant especial. Un canvi per tant ha portat a l’altre, per a que els que vulguen puguen anar a tot sense perdre’s res.

Pel demés, la tradició es manté, i aquestes festes no li faltarà ni la música de la Rondalla el dia de Nadalet, ni les anomalies pels escaparates del poble. Els malalts tindran la seva visita, i esperem que molts ens conviden a visitar el seu naixement. Nadals a Morella també son solidaritat. Aquest diumenge passat vam tenir la parada solidaria, i abans de que acaben les celebracions arribarà el Festival de Mans Unides, Campanya contra la Fam.

Nadal també és esport, i des de fa un temps Morella també s’ha sumat als pobles que el darrer dia de l’any celebren la cursa, ací no competitiva, de San Silvestre. A més també és bon moment per repassar que tal ha anat l’any que deixem per als nostres esportistes, en la festa de l’esport d’Els Ports Ràdio.

Nadal comença a Morella amb les nadales tradicionals, i abans que la seva melodia s’hage escapat del tot, ja pensarem en un altra gran festa, l’Anunci. Molts, ja fa setmanes que estan treballant la seva carrossa; alguns ja tenen encetat el entapissat. I es que falten pocs dies per que comence un any especial a Morella, l’any que anuncie la seva festa més gran. El darrer dia d’aquest període tant bonic, com és Nadal, el dia 8 de gener, a Morella es fallarà el concurs del Cartell de l’Anunci, i a partir d’ací començarem a descomptar el que ens quede per a que aplegue la festa multicolor que tant afaenats té als morellans uns quants mesos d’eixe any.

Més informació: | | |