Cinctorres prepara el Sant Antoni per als dies 28 al 30 de gener


comarquesnord.cat, Cinctorres
» dilluns, 10 de gener de 2011

Cinctorres és un dels pobles de la comarca dels Ports que més intensament viu les festes de Sant Antoni, a més de ser un dels que ho celebren més avançat el mes de gener. D’aquesta manera la festa medieval del foc cinctorrana s’inicia el divendres 28 i s’allarga fins al diumenge 30.

El divendres 28 de gener s’enceten els preparatius a les nou del matí amb un esmorzar per a tots els col·laboradors al pavelló de festes, que anirà seguit de la eixida al monte per buscar la llenya que puga faltar, les carrasques de l’arrastre, plantada de les costelles i començar a vestir la barraca. En acabar, vora les dues del migdia, hi ha previst un dinar per a tots els col·laboradors al pavelló de festes.

L’endemà, dissabte 29 de gener, el dia comença a les 8.30 amb una “despertà” a càrrec del grup de dolçainers i tabaleters seguida d’un esmorzar per a tots els col·laboradors al pavelló de festes. La festa agafa un ritme trepidant a partir de les deu amb la vestida i confecció de la barraca, preparació de les carrasques per a l’arrastre fins a la plaça de l’ajuntament, un dinar al pavelló de festes per a tots els col·laboradors i, ja de vesprada, l’entrada i “arrastre” de les carrasques amb les cavalleries, l’encesa de la foguera de la plaça de l’ajuntament amb vi, cacaus i abadejo per a tothom i, ja a les vuit de la vesprda, la representació de la vida del sant, a continuació encesa de la barraca. A les deu de la nit està prevista la benedicció dels animals al placet de l’església i repartiment de les tradicionals coquetes. A continuació, “caça del gall” i ball al pavelló de festes amb l’orquestra Fauna.

Els actes es tanquen el diumenge 30 de gener, entre altres, amb Jocs tradicionals

Més informació: | | |