Normalitat a les carreteres dels Ports a pesar de la neu


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 28 de gener de 2011

La zona de Vilafranca, Ares i Castellfort ha estat la que més neu ha rebut a les darreres hores a la comarca dels Ports. En la jornada de dijous va estar nevant durant tot el dia a Vilafranca en precipitacions que cap a les 6 de la vesprada eren d’uns 4 litres per metre quadrat. Finalment, el recull arreplegat durant tota la jornada per l’observatori vilafranquí va ser de 13,4 litres per metre quadrat.

Es podria dir que per a estar nevant durant tot el dia, el registre de precipitació no va ser massa elevat, encara que a les darreres hores de la jornada costava el circular amb vehicles pel casc urbà vilafranquí. Malgrat això no es van produir problemes importants durant el dia, al no gelar. L’Ajuntament va deixar sacs de sal als llocs més complicats, com per exemple a l’eixida del Carrer Nou a l’Avinguda del Llosar o a la costa del carrer Pilar per evitar que es produiren plaques de gel.

A les carreteres, la normalitat va ser la tònica general durant tot el dia. Les màquines llevaneus de la UTE Castelló-Nord van estar treballant prèviament a la nevada, llançant sal a les carreteres, fet que es repetia aquest dijous. La llevaneus de Vilafranca, dependent del Consorci de Bombers de la Diputació, no va rebre instruccions fins a les 5 de la vesprada i va ser aleshores quan actuaria a la CV-15 i a la carretera que uneix Vilafranca amb Mosquerola. També es dedicaria a fer tasques de neteja pels carrers del municipi a l’igual que en la jornada de divendres pel matí.

La precipitació era molt esperada a la comarca de Els Ports, ja que feia molt de temps que no plovia. Els reculls no han estat massa importants, encara que s’esperen més precipitacions per al cap de setmana que sembla apunten a que seran en forma de pluja. Però també indiquen que la neu podria tornar, sobretot de cara al dimarts.

» Escasa nevada a Vilafranca

Més informació: | |