Murals, audiovisuals, jocs virtuals i futbol per posar èmfasi a la igualtat


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Matarranya
» dilluns, 14 de març de 2011

Les instal·lacions del IES Matarranya van acollir entre el 8 i el 11 de març diverses activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, unes jornades que van comptar amb una important participació dels jóvens estudiants dels nostres pobles. Estes jornades van començar en la posada d’un mural als porxos de l’institut titulat “Les dones més importants de la meua vida”. Amb les siluetes d’unes dones fetes amb cartolina, los alumnes havien de posar qui ere la dona més important que hi havie a la seua banda. Després, si volien, podien signar la silueta.

Sandra Poveda, tècnica del Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya, va destacar que “los alumnes van reaccionar molt bé a esta iniciativa”, i que a les siluetes van eixir los noms tant de les mares, com les iaies, les germanes, les cosines o inclús les amigues. Si el dimarts 8 se va posar este mural, lo dimecres se va fer una passi audiovisual centrat en la igualtat de gènere. Se tractave d’uns dibuixos on apareixen dos xiquets que van explicant la feina que fan los seus pares i on se denuncie la diferència de rols socials que encara hi ha entre l’home i la dona.

Lo dijous, tercer dia d’estes jornades, l’IES Matarranya va acollir un taller de jocs virtuals i pàgines web on se va treballar amb los valors i la igualtat a través de la xarxa. En este sentit, Sandra Poveda va refermar que l’objectiu d’este taller va associat a l’anàlisi de “quins canvis caldrie fer i com s’ha de potenciar als nois perquè jugon als mateixos jocs que antigament jugaven les dones”. Finalment, les jornades se van tancar amb un partit de futbol sala que va estar seguit pels alumnes, professors i treballadors de l’institut del Matarranya.

Més informació: | |