La Mancomunitat Els Ports inaugura seu a Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 16 de març de 2011

La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha inaugurat aquest dimecres la seua nova seu a Vilafranca enmig de la polèmica per l’abandó de l’ens de sis municipis governats pel Partit Popular. L’acte inaugural va comptar amb la presència de representants dels municipis en els quals governa el PSPV en la comarca. Els ajuntaments del PP estaven convidats però no va acudir ningú a la cita. Per al president de la Mancomunitat, Santiago Pérez, “és una llàstima que no hagen estat representats tots els municipis”.

Una situació que era previsible després de la renúncia oficial a formar part de la institució d’Herbers, La Todolella, Palanques, Portell, Ares del Maestrat i Sorita que es va oficialitzar la setmana passada amb la presència del president de la Diputació, Carlos Fabra. La Mata i Castellfort, també governats pels populars, de moment no han ratificat la decisió d’abandonar-la. Des de la presidència es va reiterar que en qualsevol moment poden tornar a adherir-se a l’ens perquè, segons els estatuts, la renúncia no serà efectiva fins a 2012. A més, alguns municipis podrien fer marxa enrere si canvia el signe polític dels ajuntaments després de les eleccions municipals del 22 de maig.

L’acte inaugural va ser presidit pel propi Pérez i l’alcalde de Vilafranca i diputat provincial, Óscar Tena. La seu de la Mancomunitat es situa en el solar de l’antic escorxador, terrenys cedits pel consistori vilafranquí. El pressupost del projecte va ascendir a 240.000 euros finançats pel Pla Provincial d’Obres i Serveis. El pagament es va repartir al 50% entre la Mancomunitat i el consistori de Vilafranca que també utilitzarà l’edifici amb finalitats municipals. La seu compta amb una zona d’oficines per al personal administratiu i de serveis, en aquests moments l’Agent de Desenvolupament Local i l’auxiliar administrativa, així com una sala de reunions.

» Formació per l’Escola Taller
D’altra banda, hi ha un espai per a la formació amb diferents aules on ja estan treballant els 30 alumnes de l’Escola Taller de la Mancomunitat realitzant pràctiques. L’objectiu, segons Santiago Pérez, és “poder fer el màxim d’activitats i donar serveis per als municipis dels Ports en aquest espai físic propi de la Mancomunitat”. El president de la institució va aprofitar l’ocasió per a llançar un missatge a la Diputació “esperem que ens ajude econòmicament, com per exemple amb l’Escola Taller, ja que comptem amb pocs recursos i solament amb el 10% que ha invertit en la piscina climatizada de la Vall d’Alba, que ha costat 600.000 euros, ja tindríem suficient”.

Més informació: