Forcall, Ares i Catí participaran junt a d’altres 9 poblacions en la final del campionat de Jocs Tradicionals de Castelló


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Forcall
» dijous, 7 d’abril de 2011

La final del campionat de Jocs Tradicionals se celebrarà aquest diumenge a Castelló i reunirà a 120 jugadores -escolares i gent gran- de 12 localitats de la província como son Catí, Vilafamés, Miró, Culla, Ares, Vall d’Almonacid, Artana, Forcall, Sarratella, Vistabella, Figueroles i Villahermosa.

És aquesta la II edició d’aquest peculiar campionat impulsat per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de la capital de la província. El campionat està adreçat a escolars i gent gran de tota la província, però no molts s’han animat de les nostres comarques. Forcall i Ares prenen part des de la primera edició.

La cita serà en el parc de jocs tradicionals del Segon Molí, i es competirà en boli, birles, mocadoret i trompa. El públic assistent també podrà practicar aquestos jocs tradicionals ja que hi hauran monitors que explicaran com practicar-los. Aquestos jocs als que hem jugat tots els que tenim una poqueta edat, resulten quasi be desconeguts per als jovenets d’avui en dia, que es decanten per jocs més sedentaris, ben sovint per jugar sense companyia, i per suposat molt més cars que aquells que sols necessitaven un poc de desgast físic, i pràcticament res mes per fer passar una bona estona als que els volien practicar.

Més informació: | |