Pobles del Matarranya i el Baix Aragó estudien optimitzar els recursos forestals


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» divendres, 8 d’abril de 2011

Nombrosos pobles de les comarques del Matarranya i el Baix Aragó han iniciat contactes per a estudiar com poden optimitzar els recursos forestals dels seus boscos. En concret, Fontdespatla va acollir el passat divendres 1 d’abril una primera presa de contacte a la que van participar alcaldes, empresaris i particulars convidats, vinguts de pobles com Mont-roig, Pena-roja, Ràfels, Fórnols, Torredarques, la Canyada, Bellmunt, La Sorollera, Alcanyís, Torrecilla o La Ginebrosa.

Segons va dir l’alcaldessa del poble amfitrió, Carmen Agud, “ere el primer contacte per a treballar conjuntament en el món de la biomassa. Des de fa uns anys, Fontdespatla està intentant recolzar totes les energies alternatives”. De fet, a través del projecte Life+, s’han fet algunes excursions. I a una d’elles “va eixir la idea de aprofitar els nostres recursos forestals” i convertir-los en energia a través de la biomassa.

Agud va concretar que amb iniciatives d’estes característiques, “lo que volem és generar llocs de treballar, aconseguir que la gent de la comarca no marxo i aprofitar la neteja dels montes”. Una de les possibilitats és crear energia neta i vendre-la a través de la creació d’una planta de biomassa al nostre territori d’unes dimensions adequades a la producció de massa forestal que s’obté durant les neteges dels nostres boscos.

Fins al moment, la idea ha tingut una bona acollida per part dels pobles convidats, i no es descarte ampliar que la participació s’amplio a altres municipis del Matarranya i el Baix Aragó. De fet, ja s’ha previst una nova trobada que se celebrarà a Fontdespatla el pròxim 14 d’abril. La idea de posar en marxa un projecte conjunt per a aprofitar els recursos forestals al Matarranya i el Baix Aragó ha coincidit en el temps en l’anunci de crear una planta de biomassa de 20 mega-wats a Andorra.

Més informació: