Calaceit dóna homenatge a la pionera Encarnació Cabré


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Calaceit
» divendres,15 d’abril de 2011

Lo passat dissabte 19 de març, lo Museu Juan Cabré va voler retre homenatge a Encarnación Cabré, filla de l’arqueòleg que li dóna nom a l’espai museístic i dona pionera en molts sentits. A partir de mitja tarda, el saló de plens de l’Ajuntament de Calaceit es va omplir de veïns, i també de molts membres de la família Cabré, que van escoltar atentament la xerrada sobre Encarnació que va oferir Isabel Baquedano, arqueòloga i biògrafa oficial de l’homenatjada.

Baquedano va voler destacar el caràcter pioner de Encarnación tant en el camp de l’arqueologia com a ser membre d’una de les primeres generacions de dones espanyoles que va accedir a la universitat. A més, la ponent també va voler deixar constància de la situació de la dona a Espanya a principis del segle passat. En este sentit, Baquedano va voler destacar que en anys anteriors a la Guerra Civil la dona a Espanya es trobave en millor situació que en molts altres països europeus. “Los periodistes francesos o anglesos que van cobrir els congressos d’arqueologia i altres disciplines es van sorprendre que entre els participants haguessin dones, tal com explique l’article d’este diari francès que us vaig a llegir”, va explicar la ponent.

Després d’ella també van intervindre Joan Morán Cabré, fill de Encarnación, Jaime Vicente Redón, director general de Patrimoni Cultural del Govern d’Aragó i Rosa Doménech, alcaldessa de Calaceit. Després de l’homenatge, tots los presents es van dirigir al museu Juan Cabré on es va inaugurar l’exposició “Calaceitanes” realitzada per Francesca Calaf.

Més informació: |