El PP consolida la seua majoria absoluta a Valderrobres i es fa amb l’ajuntament de Queretes


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» diumenge, 22 de maig de 2011

Lo PP ha estat lo gran guanyador de les Eleccions Municipals 2011 a la Comarca del Matarranya. Les candidatures presentades als diversos municipis de la comarca han aconseguit bons resultats, sobretot als dos municipis més grans del Matarranya. A Valderrobres, la candidatura encapçalada per Carlos Boné ha passat dels 495 vots del 2007 als 608 aconseguits este 22 de maig, passant dels sis als set regidors. Lo PP, per tant, guanye un regidor a la capital del Matarranya, repeteix majoria absoluta a Valderrobres i deixe al PSOE amb un únic regidor.

A Calaceit, lo PP també ha aconseguit molts bons resultats, ja que ha pujat en número de vots dels 118 del 2007 als 288 d’estes últims eleccions, convertint-se en la segona força política de la capital cultural del Matarranya. Estos resultats han desbancat al PAR de l’ajuntament de Calaceit i han fet que la diferència entre PSOE i PP es redueixi. A Fórnols i a la Torre del Compte, lo PP ha mantingut les seues majories absolutes, però els populars han perdut un feu tradicional al Matarranya, com és la vila de La Freixneda.

Però sense cap dubte, la gran sorpresa del PP l’ha donat a Queretes, on ha passat de dos regidors a la majoria absoluta. La candidatura popular, encapçalada per Fernando Javier Camps, ha estat la més votada amb 205 vots (49,28%) i es farà amb l’alcaldia de Queretes. Per la seua banda, lo PSOE ha passat de governar l’ajuntament a convertir-se en la candidatura menys votada de les quatre, sumant només 54 vots, menys que CHA i PAR. A més, a la Vall del Tormo, lo PP no va obtindre la majoria absoluta per 4 vots.

A altres pobles de la comarca, per ordre alfabètic, lo PP no ha obtingut tant bons resultats. A Arenys només ha tret un regidor, a Beseit ha estat lo partit més votat però caldran coalicions, a Fontdespatla ha tret 3 regidors i és la segona força, a Lledó només ha tret un regidor, a Massalió és segona força amb 3 regidors, a Pena-roja és segona força amb 2 regidors, i a Valljunquera manté el seu regidor. Tot i això, resultats generals positius, ja que ha pujat a tots los municipis i el PP s’ha convertit en la força més votada de la Comarca.

Més informació: | |