El PP es converteix en la primera força del Consell Comarcal mentre el PAR és el gran castigat a les urnes


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» diumenge, 22 de maig de 2011

Lo Partit Popular (PP) s’ha convertit en la primera força política del Matarranya. Sumant los vots obtinguts als 18 municipis de la comarca, los populars han obtingut un total de 2.098 vots, lo que li permetrà tindre 8 consellers a la Comarca del Matarranya. A més, lo PP és l’única de les tres forces polítiques representades al Consell Comarcal que creix en número de vots, passant dels 1.757 vots del 2007 (quan ere segona força política i havie obtingut un total de sis consellers) als més de dos mil de les últimes eleccions municipals.

Per la seua banda, lo Partit Aragonès (PAR) ha estat lo gran perjudicat a les eleccions municipals i la futura constitució de la Comarca del Matarranya, ja que ha passat de ser primera força el 2007 (quan tenie 1.787 i set consellers) a tercera força. Sumant los resultats dels 18 pobles que integren lo Matarranya, lo PAR obté un total de 1.300 vots i aconsegueix cinc consellers, perdent-ne gairebé 500 vots i dos consellers. Un any més, CHA es quede a les portes d’entrar al Consell Comarcal en benefici del PSOE, que passe a ser la segona força de la Comarca.

En concret, los socialistes han obtingut enguany 1.442 vots, perdent-ne a la vora de 300. Tot i això, lo PSOE no perd cap conseller comarcal a la Comarca del Matarranya, que es manté amb sis i passe a ser la segona força política. Amb los resultats de les eleccions municipals, lo repartiment dels 19 consellers de la Comarca del Matarranya serà de 8 consellers del PP, 6 del PSOE i 5 del PAR. La constitució definitiva del Consell Comarcal ha quedat determinada pels bons resultats que el PP ha tret a Valderrobres i Calaceit.

Més informació: | | |