CHA podria aconseguir el seu primer conseller a la Comarca del Matarranya


Etiquetes: , , , , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 20 de maig de 2011

CHA podrie sumar enguany lo seu primer representant a la Comarca del Matarranya. La constitució del Consell Comarcal se fa a través de la suma dels vots a les eleccions municipals dels 18 pobles de la nostra comarca. I precisament, a les Eleccions Municipals 2007, Chunta va estar a dos vots d’aconseguir el seu primer conseller comarcal. Dos vots claus que, per Llei d’Hondt, li van donar el setè conseller comarcal al PAR (255,29 vots) en detriment dels aragonesistes d’esquerres (254 vots absoluts).

Per això, CHA podrie aconseguir este representant comarcal gràcies a la nova candidatura que s’ha presentat a Beseit, encapçalada per Trinitario Catalán. A les Eleccions Municipals 2011, Chunta ha presentat un total de cinc candidatures. Està la de Valderrobres (al 2007 va aconseguir un regidor), la de Queretes (un regidor), la de la Torre, La Freixneda i esta nova de Beseit. Per contra, enguany no ha presentat llistes a Lledó, on fa quatre anys va aconseguir 41 vots prou importants de cara a la constitució de la Comarca del Matarranya.

Tot i això, cal destacar que el PAR de Lledó, que en los últims vuit anys havie tret bons resultats a les municipals, enguany no ha fet llista. En concret, a les Eleccions Municipals 2007 va aconseguir un total de 82 vots que a estes pròximes ja no podrà sumar. Per tant, i si la intenció dels votants és molt similar a la que es va produir ara fa quatre anys, Chunta aconseguirie el seu primer conseller comarcal al Matarranya.

Si CHA aconsegueix vots suficients, se convertirie en la quarta força representada a la Comarca del Matarranya. De les eleccions del 2007 se va constituir un Consell Comarcal repartit en tres partits polítics i amb una diferència de vots pràcticament nul·la. Entre els 18 pobles que integre la comarca, lo PAR va ser la força més votada (1787 vots, i per tant 7 regidors). El segon partit més votat va ser el PP (1757 vots, 6 regidors), i el tercer el PSOE (1744 vots, 6 regidors). Com a quarta força, i ja sense representació, estave Chunta, amb 254 vots, seguit de Entesa per Calaceit (69 vots) i IU (57 vots, tots ells a Valderrobres).

Més informació: | | | | |