CHA es torna a quedar a les portes del Consell Comarcal


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» diumenge, 22 de maig de 2011

CHA s’ha quedat novament a les portes d’entrar com a força política a la Comarca del Matarranya. Si fa quatre anys l’últim conseller va ser concedit al PAR (255,29) en detriment dels vots totals de Chunta (254 definitius), enguany la cosa encara ha estat més ajustada. Lo PSOE ha obtingut lo seu sisè conseller (240,33 vots per llei d’Hondt) pels 239 vots que ha obtingut CHA a estes eleccions. De fet, si el partit aragonesista hagués tret los mateixos resultats que les últimes eleccions, Chunta hagués entrat com a quarta força al Consell Comarcal.

Malgrat tot, CHA ha aconseguit pitjors resultats que fa quatre anys. En concret, lo partit ha sumat un total de 239 vots. A Valderrobres s’ha mantingut, ja que ha sumat los mateixos vots que fa quatre anys: 110 vots. A Queretes, per contra, ha baixat de 90 a 71 vots, mentre que a La Freixneda ha pujat de nou a onze, i a la Torre del Compte ha passat dels 1 que tenie fa quatre anys, als 29 que ha tret a les últimes municipals. Però allí on ha patit més mal CHA ha estat a Beseit, ja que el candidat Trinitario Catalán no ha aconseguit traure els resultats que Lledó va sumar l’any 2007.

La candidatura de Chunta per Beseit només va sumar 18 vots, mentre que Lledó fa quatre anys va aconseguir un total de 41 vots. Este marge menut de diferència ha estat clau de cara a la constitució i adjudicació dels consellers comarcals, que ha impossibilitat l’entrada de CHA com a quarta força a la Comarca del Matarranya. Si fa quatre anys, la distribució per colors polítics de la Comarca va ser de 7 PAR, 6 PP, 6 PSOE, ara ha donat un tomb cap a la dreta, amb resultats finals 8 PP, 6 PSOE i 5 PAR. Lo Partit Aragonès ha estat lo gran perjudicat a la Comarca del Matarranya.

Més informació: | |