El Departament de Joventut tanca amb èxit el programa de ‘Apertura de Centros’ d’enguany

comarquesnord.cat . Lledó . divendres, 10 de juny de 2011 .
Etiquetes: ,

Lo passat dimecres 8 de juny, coincidint amb les últimes setmanes del curs escolar 2010/2011, lo Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya va organitzar l’última activitat del programa ‘Apertura de Centros’ que es porte desenvolupant des de setembre al IES Matarranya. En concret, esta última activitat va consistir en un taller de percussió demanat pels mateixos alumnes i on van participar a la vora de sis jóvens del Matarranya de diverses edats.

La tècnica de Joventut de la Comarca, Sandra Poveda, va explicar que “vam acabar l’any amb un taller de percussió amb lo que els alumnes estan molt contents”. A més, Poveda va subratllar que al llarg d’este programa “s’han fet moltes activitats”, ja que “hem obert una activitat cada dimecres”. I pel que fa a la participació dels estudiants, la tècnica de Joventut va destacar que “enguany hem tingut dos grups que han participat molt. També tenim alumnes que coneixen molt bé el programa, i tant al principi com a final del curs hem tingut gent al programa”.

Al llarg del curs, lo ‘Apertura de Centros’ ha programat infinitat d’activitats, com ara manualitats, tallers de sabó naturals, tallers de ràdio o un viatge a Arnes on los alumnes van descobrir els secrets de les abelles i la mel. A la vegada, Poveda va dir que la participació del jóvens “ha anat variant al llarg de l’any” i que el factor determinant “és l’època dels exàmens. És llavors quan més baixe la participació. Ells mateixos t’ho diuen. Estan molt atabalats, tenen molts exàmens i molts treballs, i els que fan segon de Batxillerat tenen Selectivitat i estan a moltes activitats extraescolars”.

Lo programa ‘Apertura de Centros’ que desenvolupe el Departament de Joventut va nàixer amb la finalitat de fomentar “la participació i la implicació dels jóvens en la formació no formal, perquè també és una forma d’aprendre i de conviure entre gent de diferents municipis”. Amb la ‘Apertura de Centros’ cal fomentar “la participació, que els jóvens se coneguen i donar-los també l’oportunitat de fer més coses”. Al llarg de l’any, la ‘Apertura de Centros’ ha tingut una acollida de sis a 12 alumnes, i des de Joventut se va valorar que “la gent està prou contenta. Tots los comentaris de la gent són bons, tant dels alumnes, dels professors de l’institut, com dels pares”.

Més informació: |