El PP obté l’alcaldia als municipis més grans del Matarranya




comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» diumenge, 12 de juny de 2011

Lo PP s’ha convertit en la força política més votada a la comarca del Matarranya i la que ha guanyat més alcaldies en relació a l’any 2007. Los populars no només han mantingut los consistoris que ja tenien fa quatre anys (com són Valderrobres, la Torre del Compte, La Freixneda i Fórnols), sinó que s’han fet amb les de Massalió i Calaceit (gràcies als pactes) i la de Queretes per la majoria absoluta de Fernando Javier Camps. Per tant, lo PP s’ha fet amb les alcaldies dels quatre municipis més grans de la comarca del Matarranya.

A Valderrobres, Carlos Boné ratifique la majoria absoluta i repeteix com alcalde després de fer-se amb set dels onze regidors que hi ha a la capital del Matarranya. A Torre del Compte, mentrestant, Antonio Bergós repeteix com alcalde amb 4 dels 5 regidors, davant d’un regidor que ha tret Chunta. A Fórnols, Ernesto Serrat també es manté com alcalde, aconseguint quatre regidors, mentre que a La Freixneda, Antonio Algueró seguirà com a alcalde quatre anys més, després d’aconseguir 3 vots. Això sí, ho farà en minoria.

Sorprenent ha estat lo pacte entre el PP i Entesa per Calaceit a la capital cultural del Matarranya, donant-li l’alcaldia a José María Salsench en detriment de l’actual alcaldessa Rosa Doménech. Paulí Fontoba va ser clau per envestir al popular com nou alcalde de Calaceit. A Massalió, los pactes del PP i el PAR li han donat l’alcaldia a Mariano San Nicolás. A la resta de municipis del Matarranya, les candidatures del PP han anat a l’alça, i a municipis com la Vall van estar a punt de fer-se amb l’alcaldia. Un dels pocs pobles on ha baixat el vot popular és Mont-roig.