El Matarranya té set alcaldes nous

comarquesnord.cat . Matarranya . dilluns, 13 de juny de 2011 .
Etiquetes: , , , ,

La constitució dels ajuntaments lo dissabte 11 de juny ha dibuixat un mapa polític del Matarranya prou diferent al de fa quatre anys. Si acabades les eleccions municipals del 22-M ja es coneixie el color polític de 13 dels 18 pobles de la comarca, van ser els pactes i les coalicions, algunes d’elles inversemblants, les que han tancat un mapa polític prou curiós. Pel que fa als alcaldes dels pobles del Matarranya, 11 d’ells repeteixen alcaldia en relació a les eleccions de 2007. Los set restants són nous.

En este sentit, lo PP ha aconseguit set ajuntaments davant dels quatre que tenie l’any 2007. Aquí hi trobem quatre alcaldes que repeteixen alcaldia, com són Carlos Boné (Valderrobres), Ernesto Serrat (Fórnols), Antonio Algueró (La Freixneda) i Antonio Bergós (la Torre). A ells cal sumar tres nous alcaldes del PP, com són Fernando J. Camps (Queretes), Mariano San Nicolás (Massalió) i José María Salsench (Calaceit). L’alcaldia de la capital cultural del Matarranya es va aconseguir després d’un sorprenent pacte entre Entesa (ERC) i el PP.

Pel que fa al PAR, lo partit ha perdut una alcaldia en relació al 2007, passant de les vuit de fa quatre anys a les set que tindrà al llarg de la pròxima legislatura. A més, governarà a municipis que ja tenie fa 4 anys i només ha perdut Mont-roig. Pel que fa a cares noves, trobem a Juan Antonio Estopiñán (Torredarques) i Ismael Brenchat (Valljunquera) que tot i ser nous alcaldes, provenen del partit que ja governave als seus pobles. A més, com alcaldes del PAR tenim a Fernando Cavero (Ràfels), Paco Esteve (Pena-roja), José Miguel Timoneda (la Vall), Carmen Agud (Fontdespatla) i Cosme Bosque (La Portellada).

Finalment, lo PSOE governarà a quatre ajuntaments, perdent-ne dos en relació al 2007. A més, i en este sentit, hi trobarem dos cares noves. Seran les de María José Vallés (Lledó), on los socialistes governaven fa quatre anys, i Óscar Arrufat (Mont-roig) que li ha donat un gir polític al municipi. A la vegada, lo PSOE tindrà també com alcaldes a Alberto Moragrega (Beseit), que serà alcalde per segona legislatura consecutiva, i María Teresa Querol (Arenys de Lledó), que ratifique la majoria absoluta aconseguida pels socialistes.

Més informació: | | | |