“És un error per part del PP desmarcar-se de la Mancomunitat”


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dimarts, 19 de juliol de 2011

Quins són els projectes més importants que es volen realitzar i les apostes del nou mandat?
Engegar el centre de la Tercera Edat, la promoció i posada en funcionament del nou polígon industrial, la millora del Palau dels Santjoans i l’ampliació del museu paleontològic. A més, apostarem pel turisme mediambiental amb senderisme, impulsarem rutes amb bicicletes i equines, així com la millora dels espais esportius com el frontó o la pista poliesportiva.

Aquesta serà la legislatura del nou polígon. En quin estat es troba actualment? Hi ha empresaris que han mostrat interès? El polígon està en la seua última fase. S’ha iniciat la ubicació dels futurs vivers des de l’Escola Taller de la Mancomunitat Els Ports. També estan redactat el projecte d’una planta de residus inerts i voluminosos. Encara no hem publicat les bases de contractes dels preus de les parcel·les, però ja hi ha gent interessada a adquirir alguna.

La promoció paleontològica és l’eix turístic de la localitat? Quin és la situació del Jaciment Anna?
El Jaciment Anna està en una nova fase d’excavació. Ara han començat la setena campanya de les excavacions i des del consistori s’aposta molt seriosament pel turisme paleontològic que, al costat de l’ornitològic i al paratge natural de la rambla Celumbres, han de ser el nou eix del pla estratègic de turisme de Cinctorres.

Què li demanaria al president de la Diputació i de la Generalitat?
Els demanaria que foren receptius i comprensius amb els pobles de l’interior on el futur és realment preocupant. Han d’apostar seriosament per un desenvolupament sostenible que fera que el despoblament tan important que hem tingut poguera ser simplement un record i no una realitat.

Quin és el full de ruta que tenen des del consistori per a la restauració del Palau dels Santjoans?
Tenir una pròxima reunió amb el nou president de la Diputació, la qual és la propietària de l’immoble per a pactar una cessió i poder invertir.

Què pensa de la de la decisió dels pobles governats pel PP d’abandonar la Mancomunitat dels Ports?
Penso que és un error per part del PP desmarcar-se de la Mancomunitat, ja que en una comarca amb tan pocs recursos crec que el més correcte és la unió de tots per a poder tenir més força davant de les administracions centrals. A més, estem molt poc units i açò dificulta el desenvolupament del nostre territori.

Com ho fa Cinctorres per a ser dels pocs pobles de la Comunitat que no té cap deute amb l’Estat?
Amb un gran esforç hem aconseguit ser un poble amb uns bons recursos econòmics executant gran quantitat d’obres per l’administració, cosa que ens ha permès donar treball a una bona quantitat de gent del poble i així estalviar per a sanejar els comptes municipals.

Com està la polèmica respecte a les ZEPA en el seu municipi que va denunciar fa uns anys? Ha millorat la situació?
Ens hem conscienciat que serà difícil el desenvolupament econòmic del nostre municipi, ja que que la zona ZEPA ens ha privat de tota possibilitat de ser municipi eòlic, amb les conseqüències econòmiques que açò comporta. D’altra banda, hem de ser conscients de la situació i aprofitar-la amb la gran riquesa ornitològica que tenim, amb la posada en funcionament d’observatoris d’aus, panells explicatius, menjadors i abeuradors d’aus, amb la intenció que aquests siguen d’atracció turística.

Què és el millor i el pitjor de ser alcalde?
El millor és la il·lusió i satisfacció que provoca treballar pel teu poble. El pitjor els mals de cap, disgustos i el poc temps que pots dedicar a estar amb la família.

Com veu el futur a curt i llarg termini de Cinctorres?
Molt fosc, per no dir negre del tot. Fins ara hem vist un despoblament continu, fins i tot en èpoques de bonança econòmica. Què podem esperar en temps tan crítics com els quals vivim? Aquesta dificultat farà que treballem amb més il·lusió perquè aquest futur que preveiem tan negre finalment no es complisca.

Més informació: