El Ple de Morella exigirà a la Generalitat que solucione les deficiències estructurals del Col·legi Mare de Déu de Vallivana



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 21 de juliol de 2011

El Ple de Morella ordinari de juliol exigirà a la Generalitat que intervinga en el Col·legi Mare de Déu de Vallivana i solucione els greus problemes estructurals. El consistori també aprovarà una destinació de 9.000 euros més al col·legi per a realitzar una actuació de caràcter estructural urgent. Esta inversió contrasta amb l’actitud de la Generalitat, que no ha realitzat cap inversió en l’immoble, a pesar de que va encarregar un estudi per a analitzar les deficiències, l’any 2005. En el mencionat informe es valora la intervenció que s’hauria d’escometre en 800.000 euros.

La regidora d’educació, María Rallo, afirma que “no entenem l’actitud de silenci i menyspreu de la Generalitat, mentres que l’estat del Col·legi empitjora cada dia que passa”. A més, subratlla que “l’Ajuntament no és la institució que ha de fer-se càrrec d’estes reformes urgents, però no podem deixar abandonats als xiquets”.

Rallo recorda que el consistori invertix més de 45.000 euros anuals en el manteniment de l’immoble i exigix a la Generalitat que “es faça càrrec de les seues responsabilitats”. Segons la regidora, “és incomprensible que un col·legi que és Premi Nacional d’Arquitectura patisca este abandó de la Generalitat”.

Les principals deficiències de l’immoble són les filtracions, que provoquen greus deterioraments en parets, finestrals o marcs i la falta d’aïllament. A més, cal recordar que el consistori també està realitzant distintes obres de manteniment durant estos dies, per a millorar l’accés dels xiquets i els pares i per a millorar els serveis del centre educatiu.

En el ple de demà, el consistori també reclamarà a la Generalitat el pagament del deute que manté amb els morellans i que supera el milió d’euros. Altres punts de l’orde del dia, són una modificació puntual de l’àrea d’urbanisme, la modificació del projecte de les cases en ruïnes d’Ortells, la sol·licitud d’una oficina del Servef, l’informe del Pla d’Ajuda al Reciclatge, la instal·lació de llum en l’àrea d’autocaravanes, la campanya de seguretat en el món rural, l’aprovació del programa de festes, una moció de l’ús del valencià i les bases de la convocatòria d’ajudes del 0,7% d’ajuda al desenvolupament.

Més informació: | |