Vall-de-roures reuneix a sis equips en el primer torneig femení de futbol 7 fet al Matarranya


Etiquetes:



comarquesnord.cat,
» dilluns, 5 de setembre de 2011

L’equip ‘Toco, toquito y gol’, integrat per diverses esportistes de les comarques de Tarragona, va ser l’equip guanyador del primer campionat de futbol 7 femení que s’ha celebrat a Valderrobres. La competició, que va tindre lloc lo passat 3 de setembre a les instal·lacions esportives municipals de Sant Roc, va comptar amb la presència de sis equips de futbol (dos d’ells format per jugadores del Matarranya) i va reunir al camp esportistes professionals i aficionades. A més, al llarg de tot lo dia s’hi va passar pel camp de futbol gent aficionada i seguidora d’este esport.

Finalment, i per fer la competició més amena, los sis equips se van dividir en dos grups, i els tres equips de cada grup van jugar entre ells durant lo matí. Esta primera fase del campionat va durar de les onze del matí fins les dos de la tarde, per després fer un petit descans per a dinar, i reprendre la competició a la tarde. A la segona fase del torneig van jugar els tercers equips de cada grup entre ells, mentre que els primers i segons de cada grupet es van trobar en unes semi-finals. La final la va guanyar l’equip ‘Toco, toquito y gol’ als penals, després d’empatar a dos gols amb FuentSport.

Per la seua banda, la lluita entre el tercer i el quart lloc la van protagonitzar l’equip femení d’Arnes i els Plutones, partit que va acabar amb victòria dels Plutones per la mínima en un partit molt renyit. De fet, Rocío Zapater, secretària del Valderrobres Club Deportivo, va destacar que “la final se va decidir amb molta emoció”, i va afegir que segons li havia explicat l’àrbitre, “me va dir que portava molts anys xiulant i que el bon rotllo i el bon estar al camp durant la final no l’havia vist mai”. Tots los aficionats que es van desplaçar fins les instal·lacions van poder corroborar el nivell futbolístic d’algunes de les participants.

La pròpia Zapater va afegir que “la resposta de la gent ha estat molt bona. A Valderrobres hi havie jóvens que jugaven a futbol i que ara s’han apuntat per al torneig”. A més, Zapater va recordar que tornejos com este poden ajudar a fomentar este esport, ja que “lo futbol femení està oblidat i a veure si entre tots lo rellancem una mica. En general, lo futbol femení està desconsiderat a tota Espanya. Hi ha jugadores molt bones a l’Aragó que per a triomfar a este esport se’n van als Estats Units”, una veritable llàstima.

Per a fomentar el torneig i la inscripció, los equips de futbol també van rebre premis en funció de com van quedar a la taula final. L’equip guanyador se va emportar un suculent premi de 500 euros. Ara, arribe el moment de valorar la participació i el funcionament del torneig per plantejar millores i, perquè no, fer una segona edició d’este recent estrenat campionat de futbol 7 femení celebrat a Valderrobres.

Més informació: