Les pernoctacions han augmentat un 20% en les cases de turisme rural gestionades per Cases de Morella i un 8% en hotels


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 27 de setembre de 2011

El Patronat de Turisme de Morella ha fet una valoració positiva de l’estiu, ja que s’han millorat els registres de 2010, en quasi tots els aspectes. Les dades més destacats són l’increment en les pernoctacions, tant en cases de turisme rural, com en els hotels. A més, hi ha altres indicadors positius, com que s’han duplicat les visites a la pàgina web www.morellaturistica.com i hi han hagut més visites als museus i el castell i consultes a l’Oficina de Turisme. Una vegada passat l’estiu, Morella ja es prepara per a viure els mesos de tardor, que són una temporada important per al turisme.

La regidora de turisme, María Rallo, afirma que “els indicadors amb els que treballem reflectixen que hi ha hagut un increment de visitants en estos mesos de juliol i agost de 2011, encara que també és cert que molts turistes han reduït el consum per la crisi”. Per això, destaca que “hem de continuar treballant per a atraure turistes i oferir sempre la nostra millor oferta possible”. En l’aspecte hostaler, les cases de turisme rural gestionades per Cases de Morella han incrementat un 20% les pernoctacions, respecte al mateix període de 2010, mentres que els hotels han tingut un 8% més d’habitacions completades. Sens dubte, iniciatives com el concert de Manel o la celebració de l’Anunci, han servit per a millorar les xifres de l’any anterior. Rallo també destaca que “una festa com l’Anunci ha servit per a promocionar la ciutat, ja que molts mitjans de comunicació s’han fet ressó d’esta cita tan assenyalada”.

La regidora també explica que “ara entrem en el mes de tardor, que és una etapa molt interessant per a la nostra ciutat, ja que permet conéixer la nostra natura en un moment molt singular; per això és una època idònia per a pernoctar en els hotels o cases rurals”. En este sentit, des d’Iniciatives Turístiques s’ha programat una marxa a peu entre Morella i Herbeset per a este cap de setmana, per a acostar als veïns i als turistes a la naturalesa d’esta zona.

» Altres indicadors
Entre les dades més destacats, es troba el de visites a la pàgina web www.morellaturistica.com. En estos mesos de juliol i agost, el portal turístic ha rebut més de 16.000 visites úniques, amb un total de 220.000 pàgines vistes. Estes dades suposen un 50% més que l’any anterior.

En estos dos mesos, el castell de Morella ha registrat més de 25.300 entrades, la qual cosa suposa un increment de més de 1000, respecte a 2010. La xifra és important, ja que este mes d’agost se celebrava l’Anunci i, en eixe cap de setmana, els edificis turístics reben poques visites, perquè la gent preferix disfrutar amb les carrosses i el confeti. En este mateixa línia es troben les entrades als museus i consultes en l’Oficina de Turisme.

Més informació: |