Una xerrada al voltant de la normativa dels Bous al Carrer obri les Jornades Culturals del Club Taurí de Vilafranca


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 5 de novembre de 2011

L’Inspector Jefe de la Policia Autonòmica i President de la Plaça de Bous de Castelló, Vicente Oliver s’encarregava d’obrir les conferències de les Jornades Culturals del Club Taurí de Vilafranca que es desenvolupen durant tot aquest mes de novembre.

Oliver és un dels autors de les normatives vigents als Bous al Carrer, matèria regulada per la Conselleria de Governació de la Generalitat i explicava pormenoritzadament tots els punts que s’han de complir per poder fer espectacles de Bous al Carrer.

La Policía Autonòmica és l’encarregada de vigilar el compliment de les normatives als Bous al Carrer. Algunes de les més controlades son el fet de que no hi haja menors de 16 anys al recinte taurí, que els 10 voluntaris taurins més l’expert estiguen al recinte amb els braçalets identificatius o també el referent al tema de les ambulàncies i els metges. Als pobles s’està complint prou bé amb el que demana la normativa i no es produeixen massa incidències, segons apuntava l’Inspector Vicente Oliver.

Algunes Policies Locals de municipis de la Plana, com és el cas de Vila-real han fet controls d’alcoholemia a participants en espectacles de Bous al Carrer. La Conselleria està estudiant aquesta qüestió, encara que es destaca que és més complicat els controls en temes taurins que en la matèria vial.

Les Jornades Culturals del Club Taurí de Vilafranca continuaran el proper divendres 11 de novembre amb la projecció de la pel·lícula ‘Manolete’ a la Seu del Club Taurí i el diumenge 13 amb un altra conferència amb la presència dels gerents de les places de bous de Terol, Alcorisa i Vall-de-roures.

Més informació: |